Un grup de  joves cremaven contenidors a les nou del vespre de dissabte al carrer Joan Maragall de Pallejà. Unes seixanta persones participaren en els actes incomplint a més les mesures sanitàries decretades contra la pandèmia.

La Policia local que va detectar aquestes actuacions incíviques va avisar als Mossos d’esquadra. En arribar un cotxe patrulla dels Mossos i intentar identificar als assistents alguns dels participants en els actes els insultaren i varen llençar pedres i altres objectes contundents contra el vehicle dels Mossos que va patir diversos danys materials.

Quan varen arribar patrulles de reforç els agressors varen fugir. Els Mossos varen detenir a dos majors d’edat com a presumptes autors dels actes violents acusats de desordres públics i atemptat a agents de l’autoritat, i posteriorment van detenir-ne dos més, en aquest cas, menors.  També es van identificar i sancionar a altres persones per incomplir les normes contra el coronavirus. No es descarten més detencions. A Pallejà el risc de rebrot es situa avui en 738’32.

Diversos veïns varen gravar amb telèfons mòbils com els joves propinaven cops al vehicle policial i insultaven als agents.

Alberto Segura, tercer tinent d’alcalde de Pallejà ha declarat a Catalunya Ràdio que “fets així no són habituals  al municipi”, ha condemnat la violència dels agressors  i alhora ha reclamat preguntar-se “per què passa això”.

Darrerament s’estan produint diversos incidents provocats per persones que es neguen a assumir la situació provocada per la pandèmia. La mateixa nit a Matadepera ( Vallés Occidental) varen ser agredits i van haver de ser traslladats a un centre hospitalari dos policies locals que intentaven aturar una festa il·legal. Els agressors varen ser detinguts i posats a disposició judicial. A Barcelona, al barri de l’Eixample, a La Rambla, la Guardia Urbana va denunciar a 67 persones que celebraven una festa al restaurant Cachitos sense mascaretes i sense respectar les distàncies de seguretat. Mentre passa tot això el números de persones contagiades continua creixent i els llits d’UCI ocupats per coronavirus no paren d’augmentar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here