L’Ajuntament de Molins de Rei ha fet una visita a la franja de prevenció d’incendis forestals de Vallpineda, tot just quan han finalitzat les tasques d’obertura de la franja  a la zona. La intervenció al Parc de Collserola ha consistit a millorar l’estructura forestal del bosc que envolta la urbanització.

Una setmana després que finalitzessin les tasques per la creació de la franjade prevenció d’incendis forestals de Vallpineda, l’Ajuntament de Molins de Rei ha volgut visitar la zona i conèixer la valoració  dels veïns i veïnes de la urbanització amb el resultat del que s’hi ha fet.

La franja, que està ubicada dins del Parc Natural de Collserola, s’ha fet en dues fases -del maig al juny i de l’octubre al desembre- a causa de l’època de nidificació d’espècies i, al mateix temps, perquè era un període d’alt risc d’incendis. Això va condicionar temporalment la realització de les tasques.

L’execució ha consistit a disminuir la densitat d’arbres i arbustos per millorar l’estructura forestal del bosc que envolta la urbanitzaciói dotar-la –gràcies a la franja– de més seguretat bidireccional –de la urbanització cap al bosc i del bosc cap a la urbanització– davant de possibles incendis que s’hi puguin arribar a ocasionar.S’ha actuat en una superfície total de 15,20 hectàrees. L’execució ha estat licitada i dirigida pels serveis tècnics del Parc de Collserola.

“Aquesta és una acció necessària des de fa molt de temps pel conjunt de veïns i veïnes de Vallpineda, i gràcies a l’Ajuntament que ha sufragat tots els costos, l’hem pogut dur a terme”,ha explicatXavi Paz, l’alcalde de Molins de Rei, i ha afegit que“ara a Vallpineda estan més protegits pels riscos d’incendis forestals, especialment a l’època de l’estiu, i alhora, poden gaudir, amb una major seguretat, tant de la seva urbanització com del Parc de Collserola”.

Ramon Sánchez, primer tinent d’alcalde i regidor de barri de Vallpineda, va assegurar “que amb aquesta actuació, Vallpineda i Molins de Rei milloren en termes de sostenibilitat mediambiental, i alhora, ajuden a conscienciar de la importància de les tasques en  prevenció d’incendis forestals”

La franja de prevenció d’incendis forestals forma part del projecte d’urbanització de Vallpineda i és la primera infraestructura que s’executa d’aquest projecte, amb un cost de50.829 euros. Tot i que l’obligació de fer la franja és dels veïns que viuen a Vallpineda,l’Ajuntament, tal com es va fer a Sant Bartomeu de la Quadra i la Rierada, n’ha assumit la totalitat del cost.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here