La inauguració anirà a càrrec de la Carme Ruscalleda i la Mostra comptarà, entre d’altres, amb referents gastronòmics d’alt nivell com Xavier Donnay

L’entrega dels premis “Fava de Cacau”, a les 50 millors pastisseries de Catalunya, es farà el 25 de gener

La fira està organitzada per l’Ajuntament del municipi i pel mestre pastisser Eugeni Muñoz, amb el suport del Consorci de Turisme del Baix Llobregat

Sant Vicenç dels Horts esdevindrà, el 23, 24 i 25 de gener, la capital internacional de la pastisseria. Es tracta d’una cita gastronòmica única a Espanya en la promoció de l’alta pastisseria entre el públic no professional. Aquest any, a causa de la pandèmia, es realitzarà de forma 100% telemàtica i es podrà gaudir de diferents sessions de cuina en directe realitzades per vuit pastissers i pastisseres de prestigi internacional. Miguel Comino, alcalde de Sant Vicenç dels Horts, ha destacat la tasca conjunta d’organització: “L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Pastisseria Muñoz hem fet un gran esforç per mantenir la 4a Mostra Internacional de Pastisseria, que hem adaptat a la situació per no fallar a totes les persones, que són moltes, que ja esperen aquest esdeveniment any rere any”.

La inauguració anirà a càrrec de la xef Carme Ruscalleda i la Mostra comptarà, entre d’altres, amb referents gastronòmics d’alt nivell com Xavier Donnay (Millor xef pastisser l’any 2020), Sandra Ornelas (guanyadora del títol Pastry Queen 2018, representant a Mèxic) o Michel Willaume (campió del món de pastisseria l’any 2001 amb l’equip dels Estats Units). Eugeni Muñoz, Director Creatiu de la Mostra Internacional de Pastisseria, ha exposat: “Intentem fer una representació de l’alta pastisseria englobant tots els ventalls que aquesta representa: xocolateria, pastisseria moderna, tradicional, postres en plat”.

La IV Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts està organitzada per l’Ajuntament del municipi i pel mestre pastisser vicentí Eugeni Muñoz, amb el suport del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

L’últim dia de la Mostra, el 25 de gener, es farà l’entrega dels premis de la segona edició de Fava de Cacau a les 50 millors pastisseries de Catalunya. Aquesta selecció es realitza a través d’un jurat expert en pastisseria, liderat per Josep Sucarrats i Marc Balaguer i format per crítics de gastronomia, periodistes i professorat  que, durant tot l’any, visiten més de 150 pastisseries catalanes. Després de realitzar una valoració professional, es fa una selecció de 50, les quals són reconegudes com a les millors pastisseries catalanes. A més, també es lliuraran 10 Faves d’Or, que suposen una menció especial:

– Fava d’Or a la pastisseria més innovadora
– Fava  d’Or a la pastisseria amb més història
– Fava d’Or al producte singular
– Fava d’Or al millor de la seva zona:

– Zona Gran Girona,
– Zona Pirineus,
– Zona Catalunya Central,
– Zona Terres de Ponent,
– Zona Gran Barcelona,
– Zona Garraf/Anoia/Penedès
– Zona Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here