Fins el 15 de febrer es poden presentar obres cinematogràfiques que no superin els 25 minuts per optar als fantàstics premis de la present edició

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha convocat el vuitè SAC, Festival Internacional de Curtmetratges Santiago Arizón, una de les convocatòries del sector audiovisual més rellevants de la comarca. El termini per presentar obres a concurs finalitza el 15 de febrer. El SAC persegueix la dinamització cultural de la ciutat i el seu entorn, més concretament en el sector del cinema, a través de la convocatòria d’uns premis que atreuen molt de talent i que converteixen el SAC en tot un esdeveniment.

Per conèixer al detall tota la informació del concurs podeu consultar les bases , que us passem a resumir a continuació:

Qui hi pot participar?

Hi ha dues categories:
– Categoria d’adults: Qualsevol persona major de 18 anys, estigui o no censada a Sant Vicenç dels Horts.
– Categoria juvenil: Quan el/la director/a sigui menor de 18 anys o bé quan el 75% dels participants del curtmetratge siguin menors de 18 anys, estiguin o no censats a Sant Vicenç dels Horts.

Com han de ser les obres?

Les pel·lícules han de ser curtmetratges, per tant no podran excedir els 25 minuts (amb els crèdits inclosos). No hi ha limitació quant al tema, només se n’exclouen les pel·lícules institucionals o publicitàries o les que atemptin contra la dignitat de les persones i/o contra drets humans. Les obres han de ser originals.

No hi ha limitació tampoc quant a l’idioma original: les obres presentades en un idioma diferent del català o el castellà han d’estar subtitulades en català o en castellà. No obstant això, per a la categoria juvenil només s’accepten curtmetratges en català.
Aquestes obres seran valorades per un jurat que atendrà als criteris de la qualitat de l’obra, l’originalitat i la integració en el teixit cultural.

Quins premis hi ha?

Els premis seran els següents:
1. Categoria juvenil:
1r premi, 400 € en metàl·lic
2. Categoria d’adults:
1r premi, 1.350 € en metàl·lic
2on premi, 700 € en metàl·lic
Millor curt en llengua catalana, 700 € en metàl·lic
Premi local, 500 € en metàl·lic

Com es pot participar al concurs?

És imprescindible que totes les persones emplenin el formulari d’inscripció, que es pot descarregar de la pàgina web www.svh.cat i que el registrin presencialment al SIAC o digitalment al registre electrònic general de l’Ajuntament. Amb el formulari s’haurà d’adjuntar una imatge de la caràtula del curtmetratge amb una breu sinopsi del mateix, i facilitar un enllaç per poder accedir al curt presentat al festival. Per fer-ho s’haurà d’entrar al bàner “elSAC Festival Internacional Santiago Arizón de Curtmetratges” que es troba en aquest web de l’Ajuntament i registrar-s’hi.

Font: Aj. Sant Vicenç

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here