El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya investiga a l’actual diputat i secretari general del PP de Catalunya, Daniel Serrano. El motiu és un presumpte delicte d’agressió sexual contra una companya en la direcció del partit, segons han informat diversos mitjans.

Serrano és un dels màxims dirigents del PP català. A més de diputat ocupa el número 4 de la candidatura dels popular per Barcelona de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

La víctima hauria presentat la denúncia el 2019 davant un jutjat que es va inhibir. Però fa tres mesos va ser admesa a tràmit. Tant la víctima com Serrano van declarar el passat 18 de desembre. El dirigent del PP ha assegurat que els fets “són falsos” i que es pretén “erosionar la seva imatge”. Segons la denúncia l’acusat i la víctima varen mantenir una relació entre 2015 i 2016, i després l’acusat “ sense consentiment ni acord previ” la “va forçar de forma violenta mantenint una relació de sexe violent i agressiu”. També es citen “maltractaments físics, verbals i psíquics”.

Daniel Serrano, advocat, va ser cap de llista del PP a Cornellà de Llobregat a les eleccions municipals de 2015  i des de llavors, regidor-portaveu del PP a l’Ajuntament fins el  2019. Va ser diputat al Congrés entre els anys 2011 i 2016, I des de maig de 2019 és diputat al Parlament de Catalunya en substitució d’Andrea Levy. Des de l’any 2018 és secretari general del PP de Catalunya.

Serrano va ser el diputat que l’octubre de 2019 va cridar “Viva la Guàrdia Civil” al Ple del Parlament de Catalunya després que es discutís una operació d’aquest Cos contra els CDR. En la seva elecció com a president del PP de la província de Barcelona en el congrés del partit celebrat a Sitges l’any 2017 es va presentar com “l’alternativa clara al separatisme i al populisme d’esquerres que governen a Catalunya i a no pocs ajuntaments”. En relació al judici als dirigents independentistes celebrat al Tribunal Suprem va assenyalar que “el que hi va haver va ser una condemna contra una sèrie de persones que han estat jutjades i condemnades no per les seves idees sinó per saltar-se greument la legalitat vigent”. Serrano va afegir que “la violència es condemna sempre, no es senyala a la Policia, sinó que es condemna i assenyala als violents”. Ara, el diputat del PP ha de fer front a una denúncia com a presumpte autor d’actes violents.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here