El Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de Sant Feliu de Llobregat va atendre 524 dones en situació de violència masclista i 66 menors durant l’any 2020 i va fer un total de 2.581 atencions. Els diferents SIE en violència masclista a Catalunya han atès més de 6.000 dones i més de 1.400 menors.

El centre de Sant Feliu, que va visitar dimarts el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, compta amb un equip de 9 professionals integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també als seus fills.

Durant la visita, El Homrani va destacar que el de Sant Feliu és “un dels primers” SIE que es va obrir al país i “per tant és un exemple de coneixement, arrelat al territori”. El conseller va recordar que s’ha passat de 8 a 16 SIE i en comarques amb molta població com el Baix Llobregat i al Vallès Occidental se n’ha habilitat un segon “per aconseguir un equilibri territorial”.

Els SIE ofereixen un servei gratuït d’atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones en situació de violència masclista, així com als menors al seu càrrec. L’accés a aquest servei es fa per iniciativa de les pròpies dones o a través de la xarxa d’atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d’atenció primària, els serveis socials i les organitzacions i grups de dones.

Actualment hi ha 16 SIE a Catalunya: Terrassa, Sant Boi de Llobregat, Figueres, Barcelonès Nord, Vilanova i la Geltrú, Catalunya Central-Manresa, Granollers, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Mataró, Catalunya Central-Igualada, Gironès, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i Alt Pirineu.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here