Els Propers dies 1, 2, 3 i 4 de febrer, a les 18’30 hores, tindran lloc la Jornades de Memòria Històrica i Democràtica a Sant Feliu de Llobregat. El tema d’aquest any és la “Violència política i sexual a l’Europa del segle XX”. Estan organitzades pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, l’USLA de l’Ateneu Santfeliuenc, l’Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat, i la Xarxa Memòria Democràtica del Baix Llobregat. Compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

El programa inclou quatre ponències: “Marina Domènech Almirall: una santfeliuenca a la massacre d’Oradour-sur.Glane” a càrrec de David Ferrer ( dimarts), “La violència sexual a l’Europa del segle XX” que exposarà Julián Casanova (dimecres), la presentació de la Revista “Memòria antifranquista” dedicada a “ La repressió franquista a Madrid” per Tina Merino, Rosario Calero i Alexis Mesón (dijous) i finalment, el divendres, la conferència “El fil infinit: dones i genocidi” a càrrec d’Anna Miñarro.

Les sessions es podran seguir per Zoom per la qual cosa és imprescindible la inscripció prèvia en la forma que apareix al cartell que anuncia les Jornades. S’hi pot accedir també a través de la pagina web del Centre d’Estudis Comarcals.

Font: CECBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here