El Ple de l’Ajuntament acorda el manteniment d’aquesta mesura de suport als bars i restaurants de la ciutat, afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia. El 2020 i el 2021, aquests establiments deixaran de pagar, per aquest concepte, 600.000 euros. El ple municipal també referma el compromís per abordar les obres d’urbanització de Bellamar.

Els bars i restaurants de Castelldefels mantindran la bonificació d’un 80% per les terrasses que mantenen als carrers de la ciutat. El ple de l’Ajuntament va aprovar aquest dijous 28 de gener la modificació puntual de l’ordenança fiscal que regula la taxa per ocupació i aprofitament de la via pública, per tal d’alleugerir la situació d’aquest sector econòmic, un dels més afectats per les restriccions establertes per frenar els contagis per la covid-19 i un dels prinicipals motors econòmics de Castelldefels.

Paral·lelament, l’Ajuntament continuarà portant a terme accions per tal d’ampliar l’espai que ocupaven les terrasses, amb la voluntat de garantir les distàncies de seguretat entre taules, segons va explicar el regidor d’Hisenda, Jordi Vendrell.

L’acord va ser pres amb els vots a favor de PSC, ERC, Movem-ECP, Cs, JuntsxCast i la regidora no adscrita. El PP es va abstenir en considerar que es tractava d’una bonificació insuficient.
La bonificació de les terrasses suposarà un esforç econòmic per a l’Ajuntament de 300.000 €. Si es té en compte la bonificació duta a terme durant el 2020, la suma arribarà als 600.000 €.

Endavant amb la urbanització de Bellamar

Així mateix, l’Ajuntament va refermar en el seu compromís de portar a terme les obres d’urbanització del barri de Bellamar en el present mandat, que acaba la primavera de 2023. En aquest sentit, el Ple va aprovar per unanimitat la moció presentada per Movem-ECP amb l’objectiu de dotar econòmicament i executar el calendari establert per la immediata realització de la fase 1 de la urbanització de Bellamar.

D’altra banda, el ple també va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Castelldefels al manifest del Dia Internacional de Commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust i de prevenció de crims contra la Humanitat.

Font: Aj. Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here