Més de 9.000 persones arreu de Catalunya han presentat excuses per no formar part de les meses electorals el 14-F, segons dades facilitades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

Són dades parcials, d’algunes Juntes Electorals de Zona. En concret, i a data de 29 de gener, la junta de Barcelona ha rebut 3.250 excuses; la de Granollers, 849; la de Terrassa, 622, i la de Sant Feliu de Llobregat n’ha registrat 838. A més, a data del 2 de febrer, a la junta de Vic s’han rebut 463 peticions; a la de Vilanova i la Geltrú, 356; a la d’Igualada, 384; a la junta de Sabadell han registrat 1.012 excuses; a la d’Arenys de Mar, 648, i a la de Reus, un total de 687. En total, són 9.109 excuses presentades.

El termini per impugnar la incorporació a una mesa electoral és de 7 dies naturals des que es rep la comunicació, sens perjudici que, finalitzat el termini i fins al moment de conformar les meses, les Juntes Electorals atendran totes aquelles causes sobrevingudes.

La Junta Electoral de Barcelona creu que hi haurà “un veritable problema” per constituir les meses el 14-F

El president de la Junta Electoral de Barcelona, el jutge Santiago Garcia, ha reconegut en declaracions a RAC1 que el dia de les eleccions pot ser difícil constituir les meses, a causa de la situació excepcional provocada per la pandèmia.

La quantitat d’al·legacions de la ciutadania per no formar part de les meses electorals respon a aquesta situació però no deixa de ser preocupant com es podran constituir les meses davant de tantes peticions.

A l’espera de com es resolguin per part de les Juntes Electorals, Garcia creu que el dia de les eleccions “serà un veritable problema el que pugui passar de 8 a 9 h en més d’una mesa electoral”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here