El virus colpeja també el Carnaval de Castelldefels i imposa límits a la celebració, a causa de l’aplicació de les mesures de seguretat sanitària que busquen contenir la propagació dels contagis i condicionen la vida quotidiana. Aquest 2021 no hi haurà rues de Carnaval a Castelldefels, ni concursos de disfresses, ni ball.

L’Ajuntament ha preparat un programa per al Carnaval 2021 que arriba inevitablement marcat per la pandèmia provocada pel coronavirus, que ha afectat totes les manifestacions festives,a tot arreu. Les activitats seran, enguany, de dues menes, les dues úniques que permeten les restriccions per seguretat sanitària: amb aforaments limitats o bé en línia.

En aquest estat de coses, l’organització del Carnaval anuncia, primer de tot, que per raons de seguretat, climatològiques, de força major, o d’evolució de la covid-19 el programa pot patir modificacions, que s’anirien anunciant a castelldefelscultura.org i al portal de notícies municipal, elcastell.org, així com a les xarxes socials del municipi i a Ràdio Castelldefels.

Pel que fa les activitats de caràcter presencial s’anuncien tres espectacles que tindran lloc al Teatre Plaza. L’Àrea municipal de Cultura recorda a la població que els espectadors han de mantenir en tot moment una distància de seguretat interpersonald’1,5 metres; i que l’ús de la mascareta és obligatori, tant en espais tancats com en espais oberts. L’accés i el desallotjament dels recintes es farà de manera esglaonada, i caldrà seguir sempre les senyalitzacions i indicacions del personal d’acomodació.

Per aquest motiu, cal arribar als espais de representació amb un mínim de trenta minuts d’antelació. Les persones que pensin que presenten símptomes no han d’assistir a l’espectacle. Aquestes mesures són de compliment obligatori per part de tots els assistents.

Carnaval al Teatre Plaza

Dels tres espectacles inclosos en el programa de Caranaval dos formen part del cartell d’hivern del Teatre Plaza: “El pare de la núvia”, amb Joan Pera (12 de febrer), per a públic adult; i “El vestit pop de l’emperador”, per a públic infantil (dia 13), en col·laboració amb la Xarxa d’Estectacles Infantils i Juvenils de Castelldefels. Per comprar entrades per a aquestes dues cites es pot informar a teatreplaza.org.

El ‘sing along’ de “Grease”

El tercer dels espectacles que formen part del programa del Caranaval 2021 està pensat expressament per a aquesta celebració. Es tracta d’una activitat per a tots els públics que ha esdevingut molt popular darrerament, la projecció d’un film musical que esdevé una festa perquè es convida el públic a cantar les peces musicals de l’obra.

Aquesta mena de ‘karaoke’ col·lectiu portarà al Plaza la possibilitat de reviure la pel·lícula “Grease”,  el clàssic contemporani protagonitzat per Olivia Newton-John i John Travolta, en format ‘sing along’, és a dir, tothom cantant i, si vol, disfressat. Serà el diumenge 14 de febrer, a les sis de la tarda, amb entrada gratuïta. Com estableix la normativa anti-covid, l’aforament serà limitat i caldrà treure l’entrada a taquilla el mateix dia de la funció, de 10 a 12 i de 16 a 18 h, fins que s’esgotin. No hi ha venda online.

Carnaval no presencial també a la biblioteca

La Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado s’afegeix a la celebració del Carnaval a Castelldefels amb l’organització de quatre tallers temàtics que s’ofereixen en línia. En el cas dels dos tallers infantils de manualitats, cal recollir-hi abans el material. Parlem dels tallers “Barrets del Parc del Garraf” i “Disfressa’t de pirata” (tots dos el 13 de febrer), que es podran seguir al canal de Youtube de la biblioteca.

També per a públic infantil, una activitat més: l’Hora del conte especial Carnestoltes (11-F), a través del perfil d’Instagram @bibcastelldefels.

Per a públic adult, també l’11 de febrer i també a través d’Instagram, taller de “Cocina de Carnaval”. Tota la informació sobre aquestes activitats es pot trobar al blog bibliotecarfjcastelldefels.org.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here