L’eina marca els quatre eixos estratègics de les accions que es desenvoluparan en un futur proper

Castellví de Rosanes s’ha sumat al 4t pla transversal de polítiques feministes del Baix Llobregat, aprovat el passat mes de desembre pel Consell Comarcal. El ple municipal de Castellví va donar el seu suport un{nime a l’adhesió a aquesta eina, que fixa els quatre eixos estratègics principals per a les accions que es desenvoluparan en el futur proper en matèria de polítiques feministes. Segons que va explicar la regidora d’Igualtat i diversitat sexual i de gènere de Castellví, Vicky Castellanos Núñez, “fins i tot amb els importats avenços legislatius que hi ha hagut els darrers anys, ens queda molt per fer i hem d’avançar en la igualtat. És molt important disposar d’un pla de polítiques feministes. És un dels instruments que tenim a mà per a la definició d’aquestes polítiques i també per poder-les implantar al nostre municipi”. Castellanos Núñez és també consellera comarcal de Feminismes.

L’elaboració del pla ha comptat amb participació castellvinenca de part de la treballadora social de l’Ajuntament en l’{mbit tècnic i de Castellanos Núñez en l’{mbit polític, en el doble vessant de regidora i consellera comarcal. Per a la definició del 4t pla transversal de polítiques feministes del Baix Llobregat s’han tingut també en compte l’avaluació del 3r pla, dades quantitatives aportades per l’Observatori comarcal del Baix Llobregat i les conclusions del 5è Congrés de Dones del Baix Llobregat, que va comptar amb la participació de més de 1.500 persones.

La regidora, citant Simone de Beauvoir, va recordar que qualsevol crisi pot posar en dubte els drets de la dona, i que “per això des de l’Ajuntament de Castellví posarem fil a l’agulla i començarem a treballar en aquest tipus de polítiques”, tenint en compte tant les particularitats derivades de la mida del municipi com els recursos.

Els quatre eixos estratègics del 4t pla transversal de polítiques feministes del Baix Llobregat són polítiques públiques feministes, violència envers les dones, valors feministes i economia, treball i formació. El pla no té dates d’execució fixades per tal que cada municipi de la comarca pugui anar-lo desenvolupant en funció de les seves possibilitats.

Font: Aj. Castellví

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here