La ministra de Treball ha visitat Cornellà i ha demanat votar Albiach perquè “és una finestra que uneix les dues ‘Catalunyes’” i “tothom vol pactar amb En Comú Podem”

La candidata d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, s’ha reunit avui amb els principals líders sindicals del país al costat del seu número dos, Joan Carles Gallego, i de la ministra de Treball, Yolanda Díaz. “El diàleg marca de la casa de Yolanda Díaz ha de marcar el camí a seguir per la Generalitat, que fins ara ha governat d’esquena als agents socials”, ha dit Albiach, que ha demanat una “profunda transformació del mercat de laboral” i ha volgut destacar “el paper de les dones” en les feines essencials.

El model productiu actual, ha dit Albiach, “no és resilient i genera desigualtat, ens deixa a la intempèrie”. Per canviar-ho, “l’única alternativa al desgovern dels darrers deu anys és un govern transversal d’esquerres”, segons Albiach, que ha recordat que “s’han acabat els governs de partit únic”.

Les línies a seguir per rellançar l’economia després de la pandèmia, ha defensat, tenen a veure amb “reordenar els parcs industrials”, així com “la rehabilitació d’habitatge” i que Catalunya es converteixi “en un referent europeu en la producció de bateries elèctriques”. Cal, a més, “augmentar la inversió en recerca de l’1,5 a almenys el 3% del PIB”.

La ministra Díaz, per la seva part, ha recordat que “tothom vol pactar amb En Comú Podem”, per defensar el vot a Albiach, que “és una finestra que uneix les dues Catalunyes”. Les polítiques del seu ministeri, ha defensat, “demostren que l’esquerra no és qui diu que és d’esquerres, sinó qui ho demostra dia a dia governant pels de baix”. “El risc més gran del nostre país són la pobresa, la precarietat i l’atur”, ha dit Díaz, que ha apuntat a les contradiccions del PSOE: “Els que diuen que són l’esquerra volen impedir que s’apugin els sous dels treballadors”.

La ministra s’ha compromès també a derogar la reforma laboral: “Canviarem aquesta legislació que tant de mal ha fet”. I ha defensat que, en part, ja està sent modifica. “Si no ho estiguéssim fent, s’imaginen que no haguéssim derogat l’acomiadament per absentisme durant la pandèmia?”, ha preguntat. “No volem retallar les pensions perquè no tenen un problema de despeses, sinó d’ingressos”, ha afegit en una altra qüestió que els distancia del PSOE.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here