Una vegada més, Molins de Rei es reinventa i viurà el seu primer Carnaval virtual. Aquesta vegada ho farà adaptant les activitats habituals al format virtual, i amb l’objectiu de donar suport al comerç local; els guanyadors s’enduran un xec i l’hauran d’invertir en les botigues de la vila.

Enguany, l’Ajuntament de Molins de Rei i el Comitè de l’Antifaç han presentat el que serà el Carnaval 2021 a Molins de Rei. Com ja ha succeït amb la Festa Major i La Fira de la Candelera, aquesta serà una edició virtual, pensada per què tots el molinencs i molinenques puguin gaudir d’aquesta festa des de les seves llars.

El Comitè de l’Antifaç ha explicat que “el Carnaval d’aquest any s’ha fet, refet i tornat a fer multitud de vegades. En tot moment, sabíem que no era un carnaval normal, però hem lluitat fins al darrer moment per intentar ser el màxim de fidels al projecte original”.

Així doncs, i com era d’esperar, al Carnaval 2021 a Molins de Rei no hi haurà activitats al carrer. Tot serà de manera virtual, adaptant tots els actes habituals del Carnaval en format audiovisual. “Hem preparat uns vídeos que tenen l’essència de cadascun dels actes, i que es projectaran a través de la nostra web, www.carnavalmolins.cat, i de les nostres xarxes socials” ha explicat el Comitè de l’Antifaç durant la presentació del Carnaval 2021.

Hi haurà 3 actes en format audiovisual que estaran més desenvolupats; el Pregó, l’Arribo i el Ball del Camell. L’entitat encarregada del Carnaval ha explicat que aquest darrer “és un vídeo on es representarà l’essència del ball del Camell, amb totes les mesures sanitàries pertinents. S’ha gravat amb total seguretat i a l’aire lliure”. I ha afegit que “el ball del Camell és una tradició autòctona i genuïna nostra. Els molinencs i molinenques ens ho hem de creure”.

 El Concurset és l’activitat central i un altre de les novetats d’aquest any. Es tracta d’un concurs virtual, que consisteix a publicar una fotografia o vídeo disfressat. Podrà participar tothom en format individual o en grup bombolla, amb un màxim de 6 persones. El Comitè de l’Antifaç atorgarà diferents premis segons la categoria. Aquest any, la intenció és contribuir a la reactivació del comerç local. És per això que els premis de les disfresses aniran destinats, amb xecs, als comerços de Molins de Rei, tant als comerciants del Mercat Municipal com a les botigues sòcies de la unió de botiguers.

L’alcalde, Xavi Paz, ha explicat, molt satisfet, que “estem absolutament capficats en el fet de tenir un punt de sinergia amb la cultura i el comerç del poble. Això és el que defineix Molins de Rei” i ha volgut aprofitar l’ocasió per certificar que “tenim un Carnaval amb molt de potencial, i com deien els amics del Comitè, a l’alçada dels grans carnavals de Catalunya. Ens ho hem de creure”.  

Pel que fa al cartell del Carnaval 2021, dissenyat pel cartellista Marc Viamonte, és la darrera peça d’una trilogia basada en obres clàssiques; es va començar amb el Rai de la medusa, es va seguir, l’any passat amb la creació de Dan, i aquest any es tanca la trilogia amb l’últim sopar. “El cartell és un magnífic collage, fet amb l’art del Photoshop amb grups de màxim 3 persones. Hem buscat que les 3 persones fossin grups bombolles i només ens hem tret la mascareta en el moment de fer la fotografia”.

Finalment, la regidora de cultura, Ainoa Garcia ha convidat als molinencs i molinenques a gaudir d’aquesta feta d’una manera diferent i, en la mesura del possible, a posar un punt de color a aquest cap de setmana. També ha desitjat que “l’any que ve puguem gaudir d’un Carnaval amb tota la seva essència i disbauxa”. I tal com ha apuntat l’alcalde, en finalitzar la presentació, “esperem poder viure el Carnaval 2022 amb tota la seva plenitud”.

Font: aj Molins

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here