La Diputació de Barcelona ha licitat un projecte de 786.500 euros per a que es redacti, en un termini màxim de divuit mesos, el projecte d’un pla de recuperació de l’entorn del riu Llobregat. Implicarà l’arranjament de camins i la millora del patrimoni cultural d’aquest espai fluvial.

El projecte aprovat és part del pla “Vies Blaves” que afecta a 170 quilòmetres de quaranta vuit municipis de les comarques del Berguedà, Bages, Vallès Occidental i Baix Llobregat i que pot suposar una inversió total de seixanta milions d’euros. Es preveu que les obres comencin d’aquí dos o tres anys. El pla de millora inclou també els rius Cardener i Anoia, afluents del Llobregat. Un dels projectes destacats és la recuperació del pont de la colònia Sedó, ubicada al municipi d’ Esparraguera i que avui és un museu gestionat pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix LLobregat.

També una altra administració, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, està treballant en la recuperació i millora dels camins fluvials dins el seu territori, des de Sant Andreu de la Barca fins El Prat. Es considera que ambdós projectes són plenament compatibles. El seu objectiu és dignificar uns entorns que han patit diversos processos de degradació i potenciar el turisme de proximitat i l’obertura de la ciutadania dels municipis pels que transcorre el Llobregat cap a l’espai natural que el riu els hi ofereix.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here