Un pal inesperat a projectes que poden degradar el Delta del Llobregat com el de l’ampliació de l’aeroport i un suport important als sector que lluiten per a mantenir l’equilibri ambiental d’un espai vital per la comarca. Aquest podria ser el resum de les conseqüències de la carta que la Comissió Europea ha fet arribar al Govern espanyol en el marc de les diligències obertes per a protegir els ecosistemes del Delta del Llobregat. El requeriment afecta al Govern central i al Govern de la Generalitat. La denuncia la va presentar l’entitat  DEPANA.

La Comissió Europea exigeix a l’Estat espanyol que adopti mesures addicionals per a protegir i gestionar la Xarxa Natura 2000 en terrenys del Delta. “ En particular, Espanya ha d’adoptar les mesures necessàries que evitin qualsevol nou deteriorament del lloc Natura 2000-Delta del Llobregat com a conseqüència de l’execució de grans projectes d’infraestructures, com les ampliacions de l’aeroport internacional i del port marítim de Barcelona” afirma un comunicat de la Comissió.

La Unió Europea recorda que “des de 2013 s’ha dialogat amb les autoritats espanyoles sobre el deteriorament i les possibilitats d’atenuar i compensar els danys mediambientals causats per grans projectes d’infraestructures” Però, segons la Comissió, les autoritats no han donat compliment als seus compromisos. Si ara els Governs no fan cas, el següent pas seria que la Comissió els hi enviés un dictamen motivat, com a pas previ abans de portar l’expedient al Tribunal de Justicia Europeu de Luxemburg.

Caldrà seguir de prop el tema per veure com afecta aquest requeriment al projecte d’ampliació de l’aeroport defensat pel president d’AENA, el socialista Maurici Lucena, que va ser proposat per Salvador Illa com a possible conseller d’Economia del Govern de la Generalitat. En canvi, l’advertiment europeu reforça el posicionament de l l’Ajuntament del Prat que s’oposa al projecte d’ampliació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here