L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha presentat aquest matí la iniciativa coincidint amb les jornades de portes obertes que organitzen els centres
L’Ajuntament de Gavà ha engegat la campanya “Escoles Públiques de Qualitat És Clar” encaminada a posar en valor la Xarxa de Centres Públics de la ciutat. Les diferents escoles compten amb projectes engrescadors i innovadors.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha manifestat que “tenim uns centres de molta qualitat i vull ressaltar el paper fonamental que han fet en aquest darrer any que ha estat molt dur, ens hem adaptat a la situació treballant de manera diferent. Els nens i les nenes han fet un esforç per adaptar-se a les classes i a les activitats de la manera més ordinària possible”. Sánchez ha volgut agrair a tota la comunitat educativa el seu esforç i les hores de treball per “oferir als infants i joves les màximes oportunitats i evitant que ningú quedi enrere i contribuint així a construir societats futures formades i amb esperit crític”.

La campanya s’ha presentat coincidint amb les jornades de portes obertes, organitzades per les escoles amb l’objectiu que les famílies puguin conèixer presencialment el projecte educatiu del centre, l’equip directiu, el professorat i les instal·lacions. Sánchez ha donat un missatge de tranquil·litat a les famílies tot afirmant que “les escoles són espais segurs, on no hi ha propagació del virus gràcies al seguiment estricte de totes les mesures sanitàries i a la tasca pedagògica feta entre els petits”

Les jornades de portes obertes s’organitzen tenint en compte les mesures de seguretat i higiene que estableixen les autoritats sanitàries per evitar contagis de la Covid-19. En aquest sentit, les visites s’organitzen amb cita prèvia per assignar torn a les famílies, de manera individual o fins a 10 persones, de tal manera que s’eviti la presència simultània de famílies de grups diferents abans, durant i després de cada torn.

A l’entrada de l’escola s’haurà de prendre la temperatura als visitants i caldrà rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. A més, s’hauran de seguir les recomanacions bàsiques, com la distància mínima d’1,5 metres entre les persones participants en la jornada que no pertanyin al mateix grup de convivència. D’altra banda, no es facilitarà cap paper i abans i després de cada visita el centre haurà de desinfectar els espais utilitzats.

La regidora d’Educació, Mercé Campodarve ha explicat que “les escoles han actualitzat les seves pàgines web per tal que les famílies puguin conèixer els seus projectes i fer una visita virtual. Recomano que ho facin i, si desprès tenen dubtes poder aclarir-les durant la visita al centre. Així mateix, a la pàgina web de l’Ajuntament podran trobar la informació sobre tot el procés de preinscripció”.

D’altra banda, s’han programat dues xerrades, el dies 8 i 10 de març, a la biblioteca Josep Soler Vidal a les 18 hores adreçades principalment a les famílies amb fills i filles que han de començar P3 i 1r d’ESO.

Preinscripció curs 2021-2022

Pel que fa a la preinscripció escolar per al curs 2021-2022, a primària serà del 15 al 24 de març, i a secundària, del 17 al 24 de març. Com ja va succeir l’any passat, el procés es farà de manera telemàtica. Campodarve ha explicat que “l’Oficina Municipal d’Escolarització, OME, farà un recolzament als centres educatius atenent en horari de tarda a les famílies per tal d’ajudar-les en els tràmits i també poder resoldre els dubtes que puguin tenir”. Les famílies que necessitin adreçar-se a l’OME han de demanar cita prèvia al telèfon 93 263 92 60 o bé enviar un correu a xarxagavaeduca@gava.cat.

Pel proper curs hi haurà un grup més a P3, passat de 20 a 21, ja que l’escola Marcel·lí Moragas sortirà novament amb dos grups. Per l’alcaldessa de Gavà “aquest grup més, és fruit de la reivindicació de la comunitat educativa respecte a aquest curs i que permetran que la quasi totalitat de famílies puguin matricular els seus fill i filles en la primera de les opcions triades. També permet reduir ràtios per classe, la qual cosa, si sempre és important ara ho és més que mai amb la situació de pandèmia”.

D’altra banda, a 1r d’ESO es comptarà amb un grup menys a l’Institut-Escola de Gavà Mar i la creació d’un grup nou de Batxillerat a l’IES El Calamot per cobrir la demanda de places dels dos grups de 4t d’ESO de l’Institut-Escola de Gavà Mar.

La campanya “Escoles Públiques de Qualitat És Clar” té per objectiu informar a les famílies. Per això s’envia una carta a les famílies amb infants que han d’iniciar la seva etapa educativa a P3 i els que tenen fills i filles que han de cursar 1r ESO. La missiva va acompanyada d’un díptic amb tota la informació del procés i de les jornades de portes obertes.

La campanya de suport a la Xarxa d’Escoles Públiques es completa amb altres materials en diversos mitjans com ara hornacines, pancartes i cartells.

Font: Aj Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here