L’edifici, considerat com un dels exponents de l’arquitectura moderna, alguns dels mobles que s’hi preserven i el seu entorn seran catalogats. La Porta del Delta hi organitza periòdicament visites

La Casa Gomis ja és Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de Monument Històric. Projectada entre els anys 1949 i 1956 per l’arquitecte Antoni Bonet, aquest edifici enclavat a la finca de la Ricarda és un dels principals exponents de l’arquitectura racionalista a Catalunya i una obra cabdal de l’arquitectura moderna.

En ple Delta del Llobregat, la casa es pot visitar en el marc de les visites que organitza regularment la Porta del Delta. Aquest dimarts, la Generalitat va aprovar la seva declaració com a Bé d’Interès.

La Casa Gomis va ser construïda per encàrrec de la família Gomis-Bertran. El seu arquitecte, Antoni Bonet, era un dels referents del Moviment Modern i membre del Grup d’Arquitectes i Tècnics per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània.

Situada al Prat, al bell mig del Delta del Llobregat, està envoltada de pins i davant la mar. És un dels elements arquitectònics més importants del patrimoni de la ciutat baixllobregatina.

Destaca per les seves formes geomètriques quadrades, amb espais diàfans, i la seva harmonia amb l’entorn i el paisatge de la zona. No obstant, el tret més característic d’aquest indret és la seva coberta en volta de 9 metres, inspirada en la volta catalana però amb criteris moderns.

El reconeixement no només se centra en l’edifici de la casa unifamiliar: el jardí i bosc de pins que l’envolta, protegits en el marc de la Xarxa Natura 2000 d’Espais Naturals de Protecció Especial, i la torre de l’aigua, situada a 15 metres, també estan inclosos en aquesta declaració d’interès nacional.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here