La nova instal·lació respon a la demanda del col·lectiu de gent jove que practica aquesta modalitat esportiva, que reclamaven un parc d’aquestes característiques al municipi. El parc es crearà entre els carrers de la Vall d’Aran i Vallès.

L’Ajuntament d’Olesa crearà un circuït de calistènia al Parc de Conflent, ubicat entre els carrers de la Vall d’Aran i Vallès. La nova instal·lació respon a la demanda del col·lectiu de gent jove que practica aquesta modalitat esportiva, que reclamaven un parc d’aquestes característiques al municipi. La demanada va ser recollida per la Regidoria d’Esports, amb l’objectiu també d’ampliar i diversificar les possibilitats de realitzar activitat física a l’aire lliure. L’Escorxador va acollir aquest dimecres a la tarda la presentació de com serà el futur parc de calistènia, amb una bona resposta per part del jovent present.

La calistènia és una modalitat esportiva que consisteixen en l’entrenament de totes les capacitats físiques mitjançant el pes corporal i l’alternança de moviments de tensió, dinàmics i explosius, o introduint-hi acrobàcies en la pràctica de l’anomenat free style. Són exercicis que es centres en moviments on intervenen diferents grups musculars. Combina força, potència i agilitat amb una bona flexibilitat. Els braços, les abdominals i els glutis són els músculs més implicats en aquesta pràctica esportiva. La paraula prové del grec kallos (bellesa) i sthenos (fortalesa), i per tant, vol dir “la bellesa del cos en moviment”.

El nou parc de calistènia s’ubicarà entre els carrers de la Vall d’Aran i Vallès, al conegut com a Parc Conflent, davant l’institut Daniel Blanxart, tindrà terra de cautxú i inclourà diferents elements. El disseny del parc s’ha fet tenint en compte els elements que, per seguretat, hi caben en l’espai, i també vetllant perquè n’hi hagi dels més variats possibles per garantir la pràctica esportiva en diferents nivells.

Concretament s’hi instal·laran cinc tipus d’elements:

  • Barres de suport de mà, de 1.360 x 290 mm.
  • Barres paral·leles dobles, de 1.750 x 1.400 mm.
  • Barra triple per push-up, formada per dos muntants de 2.300 mm d’alçada, un muntant de 1.900 mm, un muntant de 1.100 mm; i tres barres de de 1.450 mm de longitud.
  • Barra triple de dominades; formada per 4 muntants de 3.400 mm, dues barres de 1.900 mm; i una barra de 2.200 mm de longitud.
  • Estació d’entrenament amb mur suec amb barra de mono de 1.900 x 1.648,9 mm; i 5 barres de dominades de 1.450 mm.

Els muntants i les barres seran d’acer galvanitzat en calent amb recobriment de pintura en pols, i la unió entre ells es realitzarà mitjançant una abraçadora d’alumini.

El Regidor d’Esports, Domènec Paloma, ha destacat les aportacions fetes pels joves en la reunió celebrada ahir a l’Escorxador, ja que, segons el regidor, “ells són els que hi entenen i tenen experiència en l’ús d’aquest tipus d’instal·lacions i per tant, poden fer propostes molt bones”.

La bona acollida del projecte fa que la Regidoria d’Esports no descarti fer un segon parc de calistènia en una altra ubicació si hi ha prou demanda.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here