Enguany, les trobades per practicar català entre les parelles lingüístiques hauran de ser virtuals a causa de la situació sanitària. Les persones interessades en ser voluntàries o aprenents han d’emplenar la fitxa d’inscripció i enviar-la per correu electrònic a l’Oficina de Català, a olesa@cpnl.cat.

 

L’Oficina de Català d’Olesa de Montserrat ha impulsay un any més el Voluntariat per la llengua. Enguany, les trobades per practicar català entre les parelles lingüístiques hauran de ser virtuals a causa de la situació sanitària.

 

El Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Per participar-hi, cal ser major d’edat i disposar d’una hora a la setmana durant un trimestre.

 

La responsable de l’Oficina de Català d’Olesa de Montserrat, Assumpta Soler, ha explicat que l’any passat la 16a edició del Voluntariat per la llengua va quedar suspesa amb l’esclat de la pandèmia, ja que la presentació de les parelles lingüístiques s’havia de fer a finals de març. Soler ha destacat que, tot i que el gruix d’aprenents arriba un cop ha acabat el primer trimestre del curs, durant tot l’any es busquen persones voluntàries per anar configurant aquestes parelles.

 

Assumpta Soler ha recordat que els voluntaris han de parlar habitualment en català i disposar d’una hora a la setmana durant 10 setmanes. L’objectiu és que les persones aprenents practiquin i agafin confiança a l’hora de parlar català.

 

Les persones interessades en ser voluntàries o aprenents poder fer-ho en línia a la pàgina web del Consorci per la Normalització Lingüística o  posant-se en contacte amb l’Oficina de Català d’Olesa, al 677 256 442 o al correu electrònic olesa@cpnl.cat.

 

Una oficina virtual de català a causa de la pandèmia

L’Oficina virtual de Català d’Olesa de Montserrat ofereix els mateixos serveis que quan es feia l’atenció presencial. L’Oficina de Català d’Olesa de Montserrat va començar el curs traslladant-se del soterrani de la Casa de Cultura a l’edifici de Cal Rapissa, al carrer Ample número 25. Ara bé, ara mateix, l’Oficina atén de forma virtual. Les consultes a l’Oficina de Català d’Olesa s’han de fer al telèfon 677 256 442, al correu electrònic olesa@cpnl.cat o bé a través de miissatges privats a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram de l’Oficina.

 

Assumpta Soler ha explicat que, tot i que al setembre es va començar amb atenció presencial amb cita prèvia, ja al novembre, tenint en compte la situació sanitària de la covid-19, es va iniciar l’atenció exclusivament virtual.

 

Enguany, els cursos que s’ofereixen són virtuals o en línia. Els virtuals es fan amb un horari determinat i a través d’una aplicació on hi ha un professor o professora. Els cursos en línia s’ofereixen a través d’una altra aplicació. L’alumne té un tutor però l’ensenyament es pot seguir de forma autònoma, sense cap horari predeterminat.

 

El mes d’abril es faran les inscripcions als propers cursos de català. Assumpte Soler ha destacat que en qualsevol moment alguna persona que hi estigui interessada ja es pot adreçar a l’Oficina virtual de català per poder fer la prova de nivell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here