Ni les conseqüències que la pandèmia comporta ni el canvi climàtic ni els advertiments de la Unió Europea sobre la necessitat de preservar el Delta del Llobregat semblen influir en el president d’AENA, Maurici Lucena.

El socialista Lucena ha llançat aquesta setmana un ultimàtum a les institucions catalanes posant l’estiu com a data límit per aconseguir el suport de Generalitat i ajuntaments a l’ampliació de l’aeroport del Prat. Ha advertit del perill que AENA no inverteixi els 1.700 milions que el seu pla d’inversions reservava per l’aeroport. Només el també socialista Jaume Collboni ha donat suport a Lucena. La resta d’institucions afectades han rebutjat la proposta.

L’Ajuntament del Prat, a través del seu alcalde Lluís Mijoler, s’ha oposat una vegada més a la idea de l’ampliació recordant que “no podem sortir de la covid tornant a models caducs”. L’alcalde dels Comuns ha recordat que mentre “Europa impulsa canvis en el sector aeri, aquí Lucena insisteix en plans insostenibles i irrealitzables”. El posicionament de Collboni, regidor de Barcelona, no representa al seu Ajuntament. Tant l’alcaldessa Ada Colau com la regidora d’urbanisme Janet Sanz, totes dues dels Comuns, han rebutjat en diverses ocasions la idea de l’ampliació de l’aeroport.

El Govern de la Generalitat, per la seva banda, ha manifestat a través del conseller d’ Empresa Ramón Tremosa que l’ampliació  “ara no és una qüestió urgent”. Caldrà veure el posicionament definitiu que pugui adoptar el nou Govern de la Generalitat que encara s’està negociant.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here