Davant les dades d’evolució de la pandèmia i l’augment de persones ingressades a les UCI a causa de la covid-19 al conjunt del sistema de salut català, la Generalitat va decretar un nou confinament comarcal.

En aquest sentit, diferents alcaldes i alcaldesses van demanar al govern la possibilitat que aquest confinament fos metropolità i no comarcal.

Des del Baix Llobregat, el Consell Comarcal va emetre un comunicat en el s’explica que la institució podría compartir aquesta petició, “sempre que no es trenqui la unitat territorial, en el sentit que les comarques que tenen els municipis dins de l’àrea metropolitana de Barcelona, també formessin part de la zona definida com a confinament metropolità en la seva integritat”.

El Baix Llobregat és una comarca diversa, formada per 30 municipis, 8 dels quals no formen part de l’àrea metropolitana, i segons el Consell Comarcal baixllobregatí afirma que “no s’entendria que aquests vuit municipis, Abrera, Esparreguera, Castellví de Rosanes, Collbató, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires o Vallirana, quedessin fora d’un confinament metropolità, i que altres municipis de la comarca s’integressin en aquest àmbit”.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here