L’Ajuntament de Martorell ha enllestit la programació de la Fira de Primavera, que torna un any després de la seva cancel·lació total a causa de la pandèmia. El programa d’actes -culturals, tradicionals i d’oci- comprèn del 22 d’abril al 2 de maig i precisarà de reserva o compra de localitats en la major part dels casos. Boris Ruiz, Manu Guix, Quim Masferrer, el Mag Lari i Buhos seran les cares més conegudes que hi passaran.

Torna a celebrar-se de manera presencial una de les tres grans cites festives del nostre calendari, junt amb la Festa Major i el Roser. Una Fira de Primavera, això sí, adaptada. “Serà atípica, però a diferència de l’any passat, podrem fer algunes activitats amb la flexibilització de les mesures del Procicat”, apunta el regidor de Cultura, Andreu González.

Durant els nou dies hi haurà en total 40 esdeveniments, 25 de diferents. Seran “un ventall per a tots els públics, edats i gustos”, que abraça la cultura, l’oci i la tradició. Per exemple, amb el pregó de l’actor Boris Ruiz; el concert de Buhos; el laboratori musical i concert de Manu Guix; els monòlegs Bona Gent de Quim Masferrer o la màgia amb el Mag Lari.

També hi haurà titelles que parlaran de les llegendes de ponts del Diable d’arreu de Catalunya amb la Companyia Microtroupe; teatre; taller de pintura; mercats d’artesania; cinema; gala de lliurament del 46è Premi Vila; la final del Concurs de Cant Josep Palet i un piromusical de cloenda també dedicat a la figura d’aquest tenor, en motiu dels 75 anys de la seva mort.

Els principals escenaris seran el Teatre d’El Progrés, l’Auditori Joan Cererols, la Nau 2 de Ca n’Oliveres i els museus Vicenç Ros i l’Enrajolada, on es faran visites teatralitzades. González recorda que “caldrà reservar a la plataforma entrades.martorell.cat”.

D’altra banda, es recuperaran activitats al carrer, com el tradicional Mercat d’artesania i de productes de proximitat -dissabte 24 a la rambla de Les Bòbiles i diumenge 25 al carrer de Francesc Santacana i a les places de l’Església, de la Vila i de les Hores-. O al local dels Amics de Sant Antoni Abat -plaça Maria Canela- i a la plaça de les Cultures.

A l’oferta cultural durant els dies de Fira cal afegir-hi les visites gratuïtes a exposicions temporals com ‘Elogi del malentès’ al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis; ‘Visca la República! 90 anys’ a la Farmàcia Bujons; el ‘Ganes de tornar-vos a veure’ amb les figures festives de Martorell al Cafè d’El Progrés i l’exposició de vehicles antics i clàssics a la Ferreteria Bacarisas.

Consulteu tota la programació de la Fira de Primavera 2021, amb informació detallada de les activitats, horaris, ubicacions i mesures sanitàries i de seguretat, en aquest enllaç.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here