Al voltant del 23 d’abril la cultura omple la ciutat amb motiu de la diada de Sant Jordi. El programa inclou propostes per a tots els públics, com ara lliuraments de premis, tertúlies, contacontes a la Biblioteca, exposicions, conferències i altres activitats culturals, totes elles centrades al voltant del món dels llibres.

UN SANT JORDI QUE TORNA ALS CARRERS

L’Ajuntament recupera les activitats per celebrar Sant Jordi, després que l’any passat la pandèmia esborrés aquesta festa del calendari. I ho fa amb la vocació –com ja va passar per la Festa Major d’Estiu– de donar una empenta al sector de la cultura, molt tocat per les restriccions per la COVID-19, sense deixar de tenir cura, però, de les mesures de seguretat.

La rambla Modolell, així doncs, tornarà a omplir-se de llibres i roses, alhora que diferents instal·lacions artístiques, repartides per tot el Barri Antic, mantindran viu l’esperit de la diada.

CARRERS D’ART, LLIBRE I ROSA

Del 23 al 25 d’abril, el Barri Antic s’omplirà d’instal·lacions artístiques inspirades en textos literaris per mantenir més viu que mai l’esperit de Sant Jordi a la nostra ciutat. A més, cadascuna d’aquestes instal·lacions incorporarà un codi QR, que ens conduirà a un vídeo en el qual l’artista creador o creadora explicarà el fil argumental de la seva obra.

Les ubicacions es comunicaran el proper 19 d’abril a les xarxes socials municipals i en aquesta mateixa pàgina. T’animes a fer un volt i veure-les totes?

LITERATURA I ESPECTACLE A L’AIRE LLIURE

La diada del 23 d’abril, els Jardins de Magdalena Modolell i el parc de Can Xic es convertiran en els eixos principals de l’oferta d’espectacles d’aquest Sant Jordi. Els més petits gaudiran de tot de contes i llegendes populars amb El Carrocontes, en una tarda plena de lletres i rialles.

Els adults, mentrestant, tindran una cita amb la memòria històrica, a través de les vivències de la Guerra Civil de diferents dones i un repàs pel llegat literari, en clau de música flamenca, del poeta Federico García Lorca.

EL RACÓ DE LES LLETRES’ PELS I LES AMANTS DE LA LITERATURA

Aquest Sant Jordi, la llibreria Els Nou Rals us convida al Racó de les Lletres, un nou espai literari on diferents autors i autores presentaran les seves últimes obres a la nostra ciutat. La presentació de cada llibre tindrà lloc els dies previs a la diada de Sant Jordi al pati de l’Ateneu de Can Batllori, sempre amb aforament limitat, cita prèvia i les pertinents mesures de seguretat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here