També farà la màxima distinció al personal dels centres d’atenció primària de la ciutat

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca té previst atorgar la Medalla d’Or de la ciutat a l’entitat Médicos sin Fronteras, pel suport que va prestar a la ciutat durant els moments més durs de la pandèmia derivada de la covid-19.

És previst que el Ple municipal del mes d’abril, que tindrà lloc el pròxim dia 29, aprovi aquesta distinció.

Al ple del mes de maig s’aprovarà l’atorgament del mateix reconeixement al personal dels serveis d’atenció primària de la ciutat.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha dit que “amb aquest gest simbòlic volem posar en valor la feina feta per aquests dos col·lectius, que ens van ajudar a donar resposta a les necessitats dels nostres ciutadans i que van estar en primera línia fent feines que estaven molt per fora de les seves obligacions durant els pitjors moments de la pandèmia”.

Davant la situació de pandèmia, la progressió del virus i la imminent necessitat de treballar i posar tots els recursos al seu abast per garantir l’atenció sanitària de les persones contagiades i preservar la vida dels ciutadans, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va establir contactes amb les diverses administracions implicades i amb entitats i associacions que contribuïssin a millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

L’associació humanitària Médicos sin Fronteras va respondre de manera immediata a la petició de l’Ajuntament i es va posar a disposició d’aquest per col·laborar en tot allò necessari.

Atesa l’experiència d’aquesta organització sanitària i humanitària en l’assistència a zones afectades per epidèmies o malalties oblidades o desconegudes, així com la seva predisposició desinteressada, l’Ajuntament va considerar adequat col·laborar amb ella per poder donar resposta a les necessitats dels ciutadans per fer front a una situació d’urgència.

Amb la finalitat de garantir les necessitats de la ciutadania, l’Ajuntament va habilitar un hospital de campanya i un hotel medicalitzat a la ciutat, per la posada en marxa dels quals va comptar amb l’assessorament de l’entitat Médicos sin Fronteras.

Aquesta organització humanitària internacional també va posar a disposició de l’Ajuntament recursos per donar resposta al nou coronavirus, com ara guies tècniques, protocols i formacions especialitzades adreçades a gestors de salut, integrants dels mecanismes de resposta a la pandèmia i personal municipal.

Médicos sin Fronteras també va col·laborar amb el personal dels centres d’atenció primària per millorar i optimitzar els recursos i adequar els espais per minimitzar els riscos i fer més eficient l’atenció a les persones.

El lliurament d’aquests reconeixements es farà en un acte oficial que es programarà les pròximes setmanes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here