LA FERA, una nova banda de música reivindicativa en català amb components baixllobregatins, publica el seu primer disc titulat ‘BRAMA!’ aquest diumenge 25 d’abril.

La història de l’exili d’Adrià Carrasco ha inspirat ‘Et Volem a Casa’, el seu primer senzill i avançament del disc i va ser el motiu del seu primer concert, a Esplugues. 

LA FERA és un projecte nascut el 2020 amb l’objectiu de saltar als escenaris per difondre la seva música i el seu missatge. Es tracta d’un grup sorgit del bagatge de diverses formacions que conflueixen en unes visions compartides. Entenen la música com un altaveu compromès i una eina de transformació social. Aposten per la música festiva i combativa, amb un so de mestissatge que fusiona estils com el reggae, el rock i l’ska, oferint un directe enèrgic i reivindicatiu. El seu objectiu és aconseguir un repertori format principalment per cançons pròpies, conservant però alguns temes clàssics del reggae i l’ska, així com cançons allunyades de l’estil propi portades al seu terreny.

Fa unes setmanes van publicar ‘Et Volem a Casa’, el seu primer single i videoclip, que relata la història del jove d’Esplugues Adrià Carrasco, qui es va veure forçat a marxar a l’exili després d’haver escapat de la Guàrdia Civil. L’acusaven de rebel·lió, sedició i pertinença a grup terrorista, acusació completament injusta que ha acabat en res.Per això, fugint per la finestra, va buscar en l’exili la llibertat que li robaven a la seva terra. La primera cançó de LA FERA, que podeu trobar a Youtube i totes les plataformes digitals, parla de tot això però també transcendeix el cas de l’Adri per inspirar-se en tantes altres lluites equiparables a aquesta, reprimides per defensar els drets de la classe treballadora.

‘Et Volem a Casa’ és el primer avançament del seu primer disc, que publiquen en format EP i han titulat ‘BRAMA!’. Ha sortit a la llum aquest diumenge 25 d’abril a les 20h i és fruït d’un camí que han recorregut com a grup enmig de mesos de llums i ombres. No cal dir que la situació cultural actual no els ho ha posat gens fàcil, i s’han intentat adaptar de la millor manera possible, però després d’un any i mig composant a foc lent un total de 6 temes propis creuen que ha arribat el moment d’ensenyar tot el que son i han fet.

BRAMA! conté un missatge en cada un dels seus temes: des de la lluita contra el canvi climàtic per denunciar la indiferència col·lectiva davant la destrucció del nostre territori fins a la reivindicació d’identitats segrestades per l’imperialisme salvatge que ha silenciat pobles sencers a llatinoamèrica. El disc també té cançons de denúncia a la manipulació dels mitjans de comunicació hegemònics i a la manca de llibertat d’expressió en l’art i la cultura.  A més, dos projectes musicals de renom en l’escena musical actual han col·laborat en l’EP: Ebri Knight i la baixllobregatina Carla Collado.

El disc ha estat possible gràcies a la col·laboració de més d’un centenar de mecenes que els han ajudat amb aportacions econòmiques en una campanya de micromecenatge que van iniciar al febrer. Van aconseguir més de 4.400€, una xifra que reconeixen que no imaginaven assolir. Per això, agraeixen a tota la gent que els ha donat suport i també a totes les persones que han ajudat a nivell tècnic a aconseguir creacions artístiques com el videoclip o el mateix EP.

Tal i com diuen al seu tema “La Fera”: “la nostra societat estava acostumada a una fera opressora a qui teníem por per carrers i places, però ara la presa ha deixat de tenir por i s’ha convertit en una nova fera que brama! ”

Així ha nascut LA FERA, una nova banda de 9 joves músics, alguns d’ells del Baix Llobregat, que busquen fer vibrar el públic amb lletres compromeses i melodies enèrgiques.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here