“SUDS. Internacionalisme, Solidaritat i Feminismes”  és una associació que basa la seva tasca en el compromís amb organitzacions i col·lectius que resisteixen front la vulneració dels seus drets.

Treballa conjuntament amb xarxes, organitzacions, col·lectius i grups de base per avançar cap a una Justicia Global, amb especial atenció en la defensa d’una vida lliure de violències patriarcals, racistes i colonialistes. En aquesta línia promou la dignitat, la sobirania, els drets col·lectius i els bens comuns.

Des de la radicalitat democràtica, la consciència crítica i la solidaritat activa, SUDS es coordina amb xarxes i plataformes per promoure activitats d’educació i comunicació per la transformació. També fa tasques d’investigació, d’anàlisi i d’incidència política. Defensa la mobilització social, la desobediència civil i l’acció directa no-violenta com a estratègies legítimes de resistència, de lluita i protesta per combatre el sistema capitalista i assolir un model de justícia global.

SUDS genera diversos projectes per ajudar a construir una vida lliure de violències masclistes, defensant els Drets Humans en els conflictes socioambientals, teixint xarxa pel dret a decidir sobre el propi cos, apostant per la sobirania alimentària, el cooperativisme i el consum responsable, defensant els drets de la població palestina i lluitant contra l’ocupació i l’Apartheid i promovent una comunicació feminista i per la transformació social.

Aquesta organització realitza la seva activitat tant a Catalunya com en països com Palestina, Cuba, Marroc o  diversos estats d’Amèrica Central.

Mònica Ximeno, veïna de Sant Feliu de Llobregat, ha estat elegida presidenta nacional de SUDS en l’assemblea que va tenir lloc aquest passat dimarts 13 d’abril. Ximeno, te experiència en l’àmbit de la cooperació, ja que havia estat presidenta de l’ONG Acsur-Las Segovias a Catalunya i membre de la junta de la Fede; també ha participat activament en organitzacions feministes de la comarca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here