L’AMB ha finalitzat el projecte de millora de l’accés a unes platges envoltades d’espais naturals protegits com el delta del Llobregat

Un dels objectius principals d’aquestes actuacions és reduir el trànsit i afavorir la seguretat dels visitants

L’augment de la vegetació ha estat una de les altres línies prioritàries   

L’AMB ha finalitzat les obres de transformació dels camins per accedir a les platges de la Pineda i de la Murtra dins del municipi de Viladecans. Es tracta d’uns accessos que presentaven deficiències en el paviment, trams sense elements definits de separació entre els vianants i els vehicles, mobiliari en mal estat i vegetació escassa.

La inversió total del projecte és aproximadament de 600.000 € i l’han finançat l’AMB, l’Ajuntament de Viladecans i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Aquestes obres han servit per millorar la seguretat i comoditat dels conductors, protegir els vianants, renovar el mobiliari i millorar la qualitat paisatgística de l’accés a unes platges envoltades per la Xarxa Natura 2000, un espai protegit amb un alt valor ecològic.

 
Millora de la seguretat i les condicions d’ús
 
Regulació dels diferents tipus de circulacions amb priorització de vianants i bicicletes i delimitació dels espais per a vehicles privats, fet que potencia la mobilitat sostenible. S’ha ordenat la circulació de vehicles de motor, bicicletes i vianants, en funció de les característiques de cada tram i de les amplades disponibles de cada calçada. D’aquesta manera, s’ha fet més segura la mobilitat dels vianants.

Col·locació de mobiliari (bancs, baranes, barreres de seguretat i tanques de fusta) i senyals viaris als camins.
Millora del paisatge i de l’entorn natural

o   Enjardinament dels marges del camí amb espècies adaptades a un ambient mediterrani. Totes les espècies plantades són autòctones i requereixen poca aigua.

o   Construcció de cunetes verdes als marges dels camins, que permeten absorbir l’aigua de la pluja, que alhora es reaprofitarà per regar la vegetació.

o   Creació de basses i construcció de pous reomplerts amb grava, que permetran una infiltració de la pluja més ràpida, i això evitarà possibles inundacions i entollaments del camí.

Millores dels accessos de la Murtra

·         Construcció d’una vorera contínua que separa els vianants dels vehicles i evita que es creui la calçada com fins ara.

·         Millora del paviment de la calçada i pavimentació de trams que eren de terra. S’ha corregit el pendent dels camins per evitar l’acumulació d’aigua i els entollaments.

·         Creació d’una parada de bus amb bancs i una zona enjardinada.

·         Reforç de la senyalització, tant la vertical com l’horitzontal.

·         Ampliació del parterre de la benzinera per donar més espai a la pineda existent.

·         Instal·lació d’una xarxa de reg per garantir el creixement correcte de les plantacions. Un cop estiguin establertes, no caldrà regar-les i només rebran aigua de la pluja.

Millores dels accessos de la Pineda

·         Millora del paviment i correcció de pendents per evitar els entollaments que feien impracticable el camí en períodes de pluja abundant.

·         Col·locació de controls de pas per reservar el camí a l’ús de vianants i ciclistes, i així evitar l’accés de vehicles de motor.

·         Col·locació d’elements de fusta que marquen el camí cap a la platja.

·         Creació d’una zona de plantació a l’eixamplament del final del camí.

Aquest projecte s’emmarca dins del Conveni FEDER que la Generalitat de Catalunya i l’AMB van signar l’any 2017 per a la gestió de projectes metropolitans dins del programa operatiu d’inversió en creixement i ocupació FEDER Catalunya 2014-2020 per a l’àmbit de recuperació socioambiental dels espais fluvials metropolitans. Altres actuacions d’aquest conveni són les ciutats intel·ligents (smartcities), la mobilitat sostenible, l’eficiència energètica i la recuperació i el foment del patrimoni natural, industrial i cultural.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here