El cribratge es realitzarà dilluns i dimarts, 10 i 11 de maig, de 9h a 13:30h i de 15h a 19:30h, al Poliesportiu El Castell

El Departament de Salut posa en marxa la setmana que ve un cribratge mitjançant PCR d’automostra nasal per detectar casos de COVID entre els veïns d’Esparreguera. El punt de recollida de mostres es situarà dilluns i dimarts, 10 i 11 de maig, al Poliesportiu municipal El Castell (Passeig dels Jocs Olímpics, 13), de 9h a 13:30h i de 15h a 19:30h. Aquesta actuació s’emmarca dins l’estratègia de cribratges poblacionals que s’estan duent a terme arreu del territori seguint criteris epidemiològics i té l’objectiu de detectar casos asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió.

La participació en el cribratge és voluntària i gratuïta i s’adreça als veïns i veïnes d’Esparreguera que tinguin més de 18 anys, que no hagin passat la COVID-19 en els darrers 3 mesos i que no hagin completat la pauta de vacunació. Els resultats de les PCR es podran consultar entre 48 i 72 hores després a l’espai personal de La Meva Salut. Si el resultat és positiu, se’ls contactarà des del Servei de Vigilància Epidemiològica per fer l’estudi de contactes i indicar l’aïllament pertinent.

En el moment de la recollida del kit per a l’automostra, els participants poden fer-se-la al mateix punt de recollida amb l’assessorament d’un professional de l’atenció primària, o bé emportar-se-la a casa i seguir les instruccions incloses en el kit, per lliurar-la posteriorment al mateix punt de recollida. El kit per a l’autopresa conté una bossa amb tancament hermètic, un escovilló, un tub per dipositar-hi la mostra i una tovalloleta desinfectant.

Aquest cribratge està liderat pel Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’ICS, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Esparreguera i el suport d’altres entitats i associacions del municipi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here