A Jigsaw – Drunken Sailors & The Happy Pirates

dissabte 12, maig 2012 | 22:00 - 23:30

Música | Viladecans
Dates: Del 12-05-2012 al 12-05-2012
Organitza: Atrium Viladecans
Preu: 15€
Població: Av. Josep Tarradellas, s/n, Viladecans
Més informació: http://www.atriumviladecans.com

L’espera ha acabat, i solcant metafòriques aigües tornen uns mariners que semblen còmodes viatjant sense parar. No semblen preocupats per perdre de vista els seus orígens, ni per l’absència de terra ferma sota els seus peus. Potser perquè estan segurs que la seva destinació els condueix a si mateixos, potser perquè la seva veritat, la seva música, és d’aquí i és d’enlloc. Trencats els llaços, tallades les amarres, la llibertat és més timó que meta.
Si Like The Wolf els va situar en el punt de mira de tastadors selectes i els seus concerts els van fer guanyar una creixent legió d’admiradors, aquesta nova col · lecció de cançons hauria de fer la resta, aportar aquest enigmàtic valor afegit que diferencia les referències de les simples promeses.
Van començar embarcats en Letters From The Boatman, i la seva breu però reflexionada travessa els mostra infinitament més madurs, savis com vells llops de mar, atents com timoners sense ressaca, satisfets com feliços pirates. La expressiva veu de Joao Rui, les melancòliques notes aportades per Susana Ribeiro i les imprevisibles aportacions del juganer Jorri avisen des dels primers compassos de “The Strangest Friend”: qui pugi a la seva nau no voldrà baixar d’ella. Encadenen encerts, sensibles per moments (“Crow Covered Tree”), carnals (“Lovely Vessel”), inesperats (pot un vaixell arribar a aquest Berlin al qual va cantar Lou Reed?, escoltin “I’veu Been Away For So Long” ), definitivament evocadors (“Devil On My Trail”).
Pel que sembla, són de Portugal. Pot ser. O poden estar jugant a fet i amagar, a proporcionar-nos les peces del puzle que volen que vegem. Tinguin la certesa que, mentre s’escolta el seu àlbum, ells ja estan viatjant cap a un nou calador.
No és estrany que Tom Waits s’hagi rendit al seu hipnòtic encant.


© 2018 - elBaix.cat 

Tornar adalt