Festes de Primavera 2012 de Sant Feliu de Llobregat

Festes de Primavera 2012 de Sant Feliu de Llobregat

divendres 11, maig 2012 | 19:00 - 23:00

Altres, Exposicions, Folklore, Gastronomia, Música | Sant Feliu de Llobregat
Dates: Del 11-05-2012 al 13-05-2012
Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Població: Sant Feliu de Llobregat
Més informació: http://www.santfeliu.cat/festesdeprimavera

Un any més, Sant Feliu de Llobregat, capital del Baix Llobregat, acull els dies 11, 12 i 13 de maig les Festes de Primavera, celebració que engloba dos dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat: l’Exposició Nacional de Roses i la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat.

 

  • Enguany se celebra la 54a Exposició Nacional de Roses, que s’instal·larà al Palau Falguera, espai on es podran veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 150 varietats diferents. Com ja és habitual, hi haurà roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món. Aquest any l’exposició està dedicada als colors de les roses. Per això es definiran tot un seguit d’espais i ambients relacionats amb algun dels colors característics d’aquestes flors.

 

  • D’altra banda, la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, que aquest any arriba a la 33a edició, té com a objectius potenciar i promoure l’activitat econòmica de la ciutat i fer partícips els visitants dels productes de diversos sectors que es fabriquen o es distribueixen a la ciutat i dels serveis que s’hi ofereixen.

 

  • L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat també ha organitzat tot un seguit d’activitats culturals i de lleure en el marc de la programació general d’aquestes Festes de Primavera, amb un contingut molt divers, però totes elles amb un objectiu comú: la promoció de la rosa com a signe d’identitat de la ciutat.

 

  • El pregó que donarà llum verda a l’inici de les Festes de Primavera tindrà lloc divendres 11 de maig, a les 19 h, a l’Auditori del Palau Falguera. La pregonera serà l’actriu santfeliuenca Fina Rius. El mateix divendres, a les 20 h, s’inaugurarà la 54a Exposició Nacional de Roses, als jardins Palau Falguera i la 33a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, al recinte firal, amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

 

  • El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris nous de les Festes de Primavera d’aquest any. L’Ajuntament posarà en marxa un autobús gratuït des del Palau Falguera fins aquest parc temàtic dedicat a les roses per donar a conèixer a la ciutadania l’espai. L’autobús funcionarà d’11 a 14 h i de 16 a 20 h, amb un interval de pas de 20 minuts.

 

  • Les Festes de Primavera 2012 també seran innovadores per impulsar la gastronomia de les roses. Les receptes amb roses i altres flors que els cuiners i pastissers locals van elaborar en les Jornades Gastronòmiques celebrades el passat mes d’abril a Sant Feliu, es podran tastar en els restaurants i pastisseries adherits a la iniciativa únicament durant els dies de la festa.


© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt