La Plaça del Diamant, Delit Teatre

La Plaça del Diamant, Delit Teatre

divendres 1, juny 2012 | 22:00 - 23:30

Teatre | Viladecans
Dates: Del 01-06-2012 al 01-06-2012
Organitza: Atrium Viladecans
Preu: 15€
Població: Av. Josep Tarradellas, s/n, Viladecans
Més informació: http://www.atriumviladecans.com

La novel·la de Marcè Rodoreda narra la història de la Natàlia, amb el rerafons de la República i la Guerra Civil. La peripècia vital d’aquest personatge, marcat per la personalitat del seu primer marit, el Quimet (que fins i tot li canvia el nom pel de “Colometa”) s’erigeix en un símbol del patiment del poble en la Barcelona de la postguerra. L’autora aconsegueix hàbilment que els lectors coneguin els sentiments més profunds de la protagonista mitjançant un estil narratiu crític i alhora carregat de lirisme.
La Plaça del Diamant és una novel·la que ha exercit una profunda fascinació sobre moltes generacions i molts creadors, la qual cosa n’ha provocat l’adaptació a altres llenguatges artístics com el cinema o el teatre. Aquest ha estat també el cas de Delit Teatre.
Dramatitzar una novel·la sempre és  molt complicat: el llenguatge escrit, que és el que ens fa, com a lectors, endinsar-nos en el món de la Colometa, ha de ser “traduït” i traslladat a personatges de “carn i ossos”, tangibles i visibles pel que ara és un espectador. Tot un repte.
Delit Teatre, tot i fer-hi canvis, ha intentat no trair l’esperit de la novel·la, i sobretot no renunciar a la bellesa de les paraules de Mercè Rodoreda.  La mateixa autora cita les paraules de Txèkhov: “S’ha d’intentar fer l’impossible per dir les coses com no les ha dites mai ningú”. I ella ho va aconseguir.


© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt