El dissabte 21 d’Abril es va celebrar una bicicletada reivindicativa contra el projecte “Eurovegas” i en defensa del Parc Agrari del Baix Llobregat. Poques hores després es feia pública la proposta del Govern d’ampliar el projecte cap al nord, creuant el riu Llobregat fins a Cornellà.

[dropcap color=”#336600 ” font=”arial”]E[/dropcap]l territori del Baix Llobregat, com altres zones agràries de l’àrea metropolitana,  ha sofert un llarg i intens procés de degradació a causa del creixement desmesurat dels negocis immobiliaris, la proliferació de xarxes de comunicació i la construcció de nombroses àrees comercials i d’oci, que han reduït l’espai agrari a la mínima expressió.

Ara, la possible construcció a la zona agrícola del Delta del Llobregat d’un macrocomplex de joc i oci, que el Govern de la Generalitat està negociant amb el multimilionari nord-americà Sheldon Adelson, suposaria segons la Plataforma Aturem Eurovegas, “la sentència de mort del que queda d’espai agrari al Baix Llobregat, amb irreversibles conseqüències negatives ambientals, agrícoles i socials, que podria causar la desaparició d’una rica zona agrícola periurbana de proximitat i l’abandonament del treball de la terra dels pocs pagesos actius que resten al Baix Llobregat”.

eurovegas-ni-aqui-ni-enllocAixí doncs, cridant consignes com “Amb el nostre futur no s’especula!”, “Volem pagesia i no casinos!” i “Aturem Eurovegas, Salvem el Delta i el Parc Agrari del Baix Llobregat!”, les persones que es van sumar a aquest acte reivindicatiu, van iniciar una marxa que va començar a les 10 del matí a Barcelona, i va passar per les localitats d’El Prat, Viladecans i Sant Boi, on a les 13:30 hores,  es va celebrar un dinar popular per finalitzar la jornada.

Entre els assistents hi havia el dirigent ecosocialista Joan Herrera. El diputat d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya va declarar que “als ajuntaments de la zona no se’ls està donant tota la informació”, i va explicar que el seu partit ha demanat informació al Govern “per poder discutir i debatre al Parlament i als ajuntaments afectats, de forma oberta i transparent, però aquesta informació no ha estat facilitada”.

Herrera doncs, va instar al Govern de la Generalitat a que “sigui transparent en la negociació sobre Eurovegas” i va avisar que el proper dimecres, el Parlament s’haurà de pronunciar sobre “una moció presentada per ICV-EUiA sobre la implantació d’aquest macroprojecte”.

Els participants que van iniciar la seva marxa des de Barcelona, es van aturar davant la porta principal de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, on van demanar llibertat per a les persones que van ser detingudes el 29 de març, dia de la Vaga General, i que continuen retingudes.

Tractors convocats per Unió de Pagesos es van afegir a la protesta i van encapçalar la marxa, que va reunir a un miler de persones, segons la Plataforma Aturem Eurovegas, organitzadora dels actes. A Sant Boi, un tractor va llaurar sobre la terra la inscripció “ATUREM EUROVEGAS” per tal  de plantar-hi cols, amb l’objectiu que quan floreixin “es pugui llegir el missatge des del cel”, ha indicat Josep Garcia, membre de la Plataforma Aturem Eurovegas.

“Volem demostrar que aquests terrenys han de servir per plantar i cultivar, i no per fer malbé el territori”, ha afegit. Garcia també ha explicat que amb el projecte turístic es posa en perill l’aqüifer que hi ha sota el Delta, i que “en temps de sequera ha evitat restriccions d’aigua a Barcelona”.

Les últimes informacions confirmen que la Generalitat ha ampliat el projecte d’Eurovegas, sumant als terrenys que va oferir a Viladecans i Sant Boi, alguns situats a la ciutat de Cornellà, per tal de poder seguir competint amb possiblitats contra la proposta de Madrid, que ara mateix es situa com a favorita.

Segueix al Twitter les últimes novetats de la Plataforma Aturem Eurovegas:

[twitter count=”5″ user=”@AturemEurovegas”]

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here