CCOO comença a assessorar treballadors i treballadores del Baix Llobregat, que volen emigrar per trobar feina.

[dropcap color=”#336600 ” font=”arial”]A[/dropcap]vui, a les 12 hores a Cornellà de Llobregat, ha tingut lloc la presentació de les dades anuals del CITE, Centre d’informació per a treballadors i treballadores estrangers de Comissions Obreres de Catalunya. El sindicat demana mesures per evitar que molts immigrants recaiguin en una situació irregular, en quedar a l’atur per culpa de la crisi.

El Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers de CCOO al Baix Llobregat ha començat a assessorar treballadors autòctons que es plantegen emigrar per trobar feina, que solen ser joves i qualificats. Uns 25 d’ells van assistir a la primera sessió formativa sobre com emigrar que el CITE va celebrar a Castelldefels, ha explicat Saïda Ehliluch, secretària comarcal de Compromís Social de CCOO, en la presentació de les dades anuals del CITE.

Molts dels estrangers que hi van acudir el 2011 estaven preocupats perquè, en perdre la feina, poden tenir problemes per renovar el seu permís i recaure en la irregularitat. CCOO demana mesures per evitar el que, tem, suposaria una pèrdua per a tota la societat.

Segons Ehliluch, les persones usuàries del CITE “mostren una creixent preocupació, per les dificultats que els suposa ara, complir amb els límits mínims de cotització que imposa la actual Llei d’Estrangeria.  Aquesta angoixa creixent està provocant en moltes persones,  greus problemes emocionals i de salut”.  Finalment, la secretària comarcal de Compromís Social de CCOO ha volgut destacar la gran pèrdua social que suposaria per Catalunya la marxa d’aquestes persones.

La pèrdua social que implicaria la marxa d’aquestes persones és molt greu, ja que aquestes ja coneixen el país, coneixen la llengua, tenen aquí als seus fills, estan molt arrelades a la cultura del país; gràcies a les polítiques d’acollida i inserció dels últims anys. Ara, aquestes polítiques han rebut una retallada brutal, i quan el país torni a engegar a nivell econòmic, ens trobarem que potser hem de demanar que vingui gent de fora a treballar, quan ara mateix tenim a Catalunya a persones d’origen estranger, que ja estan totalment arrelades al territori.

El CITE ofereix assessorament i orientació sobre la llei d’estrangeria, tramitació de permisos de treball, de residència, de reagrupament familiar, de nacionalitat…, el servei de primera acollida i coneixement de l’entorn, així com orientació sobre l’aprenentatge del català, assessorament i recursos per buscar feina a Europa, informació sobre la integració del Règim especial de treballadors del servei domèstic al Règim general de la Seguretat Social i informació per les convalidacions de títols d’ESO i Batxillerat; a persones d’origen estranger que arriben a Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here