La renovada biblioteca municipal de Castelldefels va obrir les portes ahir, en la tarda de Sant Jordi. La ara anomenada “Biblioteca Central”, s’ha renovat gràcies a una inversió de 800.000 euros.

L’equipament, de 4.031 metres quadrats, multiplica per més de quatre l’espai que tenia l’antiga biblioteca i es dota de mobiliari i de recursos audiovisuals i informàtics. El nou espai ha permès doblar el fons de la biblioteca, que ha passat de 28.000 a 55.000 exemplars. A més, el temps d’obertura ha passat de 46 a 50 hores setmanals i s’ha instal·lat una bústia que permetrà tornar els llibres a qualsevol hora del dia. A banda de les sales de lectura i estudi, la nova biblioteca té una sala multimèdia per a fomentar l’autoaprenentatge.

 La Biblioteca Central es convertirà en el pulmó cultural de la ciutat”, ha confiat l’alcalde, Manuel Reyes, que ha subratllat que “la seva obertura ha estat una prioritat per a aquest govern que heretava un equipament magnífic però buit”. “Aquesta nova biblioteca serà el gran centre cultural de la ciutat”, ha afegit el regidor delegat de l’equipament, Santi Barona (CiU).

La reobertura de la biblioteca ha generat molta controvèrsia davant la decisió de l’executiu del PP i CiU de rebatejar-la com a “Biblioteca Central”, en detriment del nom pel que era coneguda des de l’any 1986, “Biblioteca Ramon Fernández Jurado”; nom en honor d’aquest poeta afincat a Castelldefels, esperantista i militant del POUM i del PSC, que va arribar a ser regidor de la ciutat per aquesta mateixa formació.

Així doncs, l’executiu local ha aprofitat el trasllat de la biblioteca per fer el canvi de nom polèmic mentre PSC i ICV-EUiA, reclamaven que es mantingués el títol de “Biblioteca Ramon Fernández Jurado”. També ho demanaven els líders veïnals, que van arribar a aplegar 648 signatures a la plataforma d’Internet “Actuable.es”.

Per la regidora d’ICV-EUiA Candela López, “en tan sols uns mesos l’Ajuntament de Castelldefels ha entrat en conflicte amb el teixit associatiu de la ciutat per diverses causes: problemes d’espais amb entitats culturals, desacords amb associacions de comerciants, retallades de serveis i personal en àrees com igualtat, solidaritat i joventut, etc.”

Finalment, l’equipament es dirà “Biblioteca Central” i un dels espais conservarà el nom de “Ramon Fernández Jurado”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here