Esparreguera es mobilitza contra la decisió del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de tancar l’escola pública “Esparreguera II”, “perquè suposaria la massificació de la resta d’escoles de la vila”.

[dropcap color=”#336600 ” font=”arial”]L[/dropcap]a gent d’Esparreguera ha expressat la seva total oposició al tancament de l’escola pública “Esparreguera II”, iniciant una recollida de firmes a peticionpublica.es, que ja han subscrit més de 450 persones. A la pàgina web, els impulsors de la recollida de firmes argumenten que el tancament d'”Esparreguera II” suposarà 71 alumnes de 3 i 4 anys sense escola, la pèrdua del projecte educatiu, el col·lapse de la resta de centres educatius, i la pèrdua de noves places escolars per tal de poder recol·locar aquests 71 nens i nenes.

Tots aquests efectes causaran doncs, segons els impulsors de la iniciativa, la disminució de la qualitat educativa a Esparreguera, amb la pèrdua de 4000 m2 d’espai educatiu.

Les protestes institucionals es van iniciar amb un acord del Consell Escolar Municipal el 26 de març de 2012, que mostrava la seva disconformitat amb la decisió del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de tancar l’escola. Posteriorment, el Ple de la Corporació, en una sessió extraordinària el 30 de març de 2012, va aprovar per unanimitat una declaració institucional de tots els grups polítics municipals i regidors de l’Ajuntament d’Esparreguera, ratificant els acords adoptats pel Consell Escolar Municipal.

La petició principal que el consistori d’Esparreguera eleva a la Generalitat, és la de la continuïtat de l’Escola “Esparreguera II” i el seu projecte de Comunitat d’Aprenentatge, encara que la construcció de l’edifici definitiu hagi de trigar una mica més del previst. En cas que això no s’aconseguís, l’Ajuntament pretén arribar a un pacte de mínims en què es garanteixi que no es massifiqui un centre en concret i s’atenguin, dins del possible, les peticions d’escolarització de les famílies en diversos centres.

Al Ple tambés es va decidir dur a terme una manifestació unitària de suport, protesta i reivindicació encapçalada per l’Ajuntament. El passat 18 d’abril l’alcalde d’Esparreguera,  Joan-Paül Udina, va dictar un ban convocant a tota la ciutadania a un acte de manifestació contra aquesta controvertida decisió.

S’havia previst tallar l’autovia A-2 sota el pont de la carretera de Piera, però donat que la Conselleria d’Interior ha prohibit el tall de l’autovia A-2, ahir l’ajuntament va informar que la concentració tindrà lloc demà dimecres 25 d’abril, a la carretera B-231(Carretera de Piera), just a la rotonda que regula l’accés a l’entrada a Esparreguera. El punt de trobada serà la plaça de l’Ajuntament a les 5 de la tarda, des d’on es dirigiran en comitiva al lloc del tall.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here