S’ha inaugurat l’edifici RDIT al Campus del Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), situat a Castelldefels; que fomentarà la col·laboració universitat-empresa i acollirà companyies de base tecnològica

[dropcap color=”#336600 ” font=”arial”]D[/dropcap]urant els actes d’inauguració, el responsable d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, ha lamentat que els pressupostos espanyols no prioritzin la recerca. Antoni Castellà ha advertit que algú pot desitjar desenganxar-se de la “locomotora espanyola” si aquesta no porta a l’economia del coneixement europea.

L’estrena de l’edifici de 10.000m2,  habilitat per acollir projectes de col·laboració universitat-empresa i companyies de base tecnològica, ha consistit en una exposició dels projectes tecnològics de les empreses i grups de recerca ubicats al Parc Mediterrani de la Tecnologia-UPC, i un networking i intercanvi de targetes entre els assistents, per tal d’establir ponts de col·laboració i possibles sinergies.

En aquest context, Castellà ha criticat durament que els pressupostos presentats pel govern espanyol, segons ell, retallen més en investigació que en d’altres àmbits. Això, ha contraposat Castellà, és el contrari del que va fer l’executiu del qual forma part, que va prioritzar aquest àmbit als comptes catalans. “La locomotora que ens ha de tibar és la que ens porti a l’economia del coneixement; la que ens porta cap a Europa”, ha explicat.

“La restricció en finances públiques ens afecta a tothom, però en els pressupostos de la Generalitat vam fer una priorització clara en l’àmbit de la recerca i creiem que el missatge que ens arriba en aquests moments en els pressupostos de l’estat és un missatge erroni”, ha lamentat Castellà, que ha considerat que en els comptes que ha proposat l’executiu de Rajoy “hi ha hagut una restricció molt més alta en l’àmbit de recerca” que en d’altres camps.

“Catalunya s’ha d’emmirallar a Europa; és aquesta la línia que hem de seguir, i creiem que seria un error que l’Estat espanyol ens tibés cap a una altra direcció”, ha sentenciat Castellà. Finalment, el responsable d’Universitats del Govern ha advertit que si la  “locomotora espanyola” tibés en la direcció errònia, algú podria pensar que la solució és desenganxar-s’hi per apropar-se a Europa.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here