Aquesta ILP pretén canviar la legislació d’hipoteques, promovent la dació en pagament i proposant lloguers socials. Per tal de proposar la modificació de llei i perquè es pugui debatre al Congrés dels diputats, fan falta 500.000 signatures arreu de l’estat.

[dropcap color=”#336600 ” font=”arial”]E[/dropcap]ntitats socials i sindicats van presentar aquesta iniciativa el passat 18 d’abril. Els objectius que persegueix son la paralització dels desnonaments i la consecució del lloguer social, i això passa per la modificació de la actual llei hipotecària i de la llei d’enjudiciament civil, de manera que les persones puguin liquidar el seu deute entregant la propietat de l’habitatge i començar de zero. La ILP també proposa la paralització immediata dels desnonaments, donant la possibilitat a les persones executades de continuar a la vivenda en règim de lloguer social.

Entre el 2007 i el 2011 s’han produït més de 65.000 execucions hipotecàries a Catalunya, i per aquesta raó la ILP proposa que la regulació de la dació es faci amb efectes retroactius.

La recollida de signatures de Sant Just es farà avui, al Centre Cívic Joan Maragall, de 5 a 8 de la tarda. Podran signar tots els ciutadans majors de 18 anys que presentin el seu DNI. El període per signar acaba al novembre. Un cop acabat el termini, les signatures es portaran al Parlament i al Consell de delegats on en un termini de sis mesos es donarà resposta a aquesta iniciativa.

Jaume Ruy, president de l’Associació de Veïns de Sant Just, ha afirmat que confia que s’aconseguirà l’objectiu de recollida de signatures i ha explicat que l’Associació de Veïns organitzarà el dia 3 de juny, una xerrada per explicar els motius de la ILP.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here