Avui dissabte 28 d’abril a les 19:00h, es celebraran concentracions davant dels Ajuntaments de Catalunya, amb l’objectiu d’aturar la sentència contra l’escola en català.

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]roperament, el Ple de la Sala Tercera del Tribunal Suprem decidirà sobre l’admissió del recurs de cassació presentat per l’entitat Convivència Cívica Catalana amb l’objectiu que el castellà sigui llengua vehicular a l’ensenyament a Catalunya.

La presidenta d’Escola en Català, Mercè Escarrà, va interposar aquest dijous una denúncia a la Fiscalia contra Paco Caja i Convivència Cívica Catalana “davant l’alarma social generada arran de l’acte que van organitzar al Teatre Goya de Barcelona el passat dissabte 21 d’abril”. Escola en Català considera que els parlaments fets en aquell acte on Paco Caja va afirmar que “l’escola catalana és un correccional lingüístic”, “inciten a l’odi”.

denuncia a convivencia civica catalana
La presidenta d'Escola en Català, Mercè Escarrà, a la porta de la Fiscalia

Per això, han interposat una denúncia al Servei Especial de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona. Escola en Català vol combatre l’intent de sectors que no consideren representatius de la societat catalana de “violentar i subvertir” les lleis i el sentiment del poble català, i molt especialment de la seva comunitat educativa, en defensa del model d’immersió lingüística.

“Aturarem l’intent d’aquesta minoria reaccionària de generar un conflicte a les aules del nostre país”, ha afirmat Escarrà, i ha denunciat que “el veritable objectiu d’aquest grupuscle espanyolista no és la defensa del bilingüisme sinó la substitució lingüística del català per l’espanyol, la colonització cultural i imposar un model lingüístic a les aules catalanes contrari a la voluntat democràtica del poble de Catalunya expressada a través del Parlament”

Amb la convocatòria de les concentracions d’avui, que van acompanyades de peticions a les xarxes socials, es vol demanar al TS que resolgui negativament el recurs de cassació presentat per l’entitat Convivència Cívica Catalana i així mantenir la llengua catalana com l’única llengua vehicular de l’ensenyament a les escoles catalanes

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here