Durant tot el cap de setmana es celebra a Gavà aquesta Fira, una mostra agrícola, comercial i gastronòmica que, any rere any, visiten més de 50.000 persones.

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a primera edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà, es va celebrar al maig de 1932. Va néixer com a concurs i exposició d’espàrrecs, on els pagesos podien mostrar un producte autòcton que només es cultivava als camps situats a Les Sorres de Gavà. En la dècada dels anys 30, aquest cultiu va viure un gran moment d’esplendor, i la seva producció superava les 6.000 tones anuals.

La Fira està organitzada per l’IMPAC (Institut Municipal de Promoció i Activació de la Ciutat), organisme autònom de l’Ajuntament de Gavà, en cooperació amb la Cooperativa Agorpecuària i del Baix Llobregat, en la seva part agrícola.

El recinte firal, situat al centre de la ciutat, està format per la Plaça de Jaume Balmes, el carrer de Sant Pere, el carrer de Martí l’Humà, i el pavelló esportiu i l’escola Jaume March; en conexió amb el principal eix comercial de la ciutat, la zona de vianants de la Rambla-Illa del centre.

Durant aquests dies doncs, es celereben a Gavà diverses activitats lúdiques, culturals i de promoció de l’activitat econòmica del municipi. La vessant gastronòmica de la Fira, pren forma a l’Espai Gastronòmic, ubicat en el recinte firal, i en l’activitat de promoció de la restauració local “La Quinzena de l’Espàrrec”, que consituteix una veritable Mostra de Cuina de la ciutat, i arriba enguany a la seva 18ª edició.

Tota la ciutat es bolca en la fira. Un bon exemple n’és el Parc Arqueològic Mines de Gavà, que durant aquest cap de setmana ofereix jornades de portes obertes adreçades a tota la ciutadania. Avui fins les 19 hores, i demà diumenge de 10 a 14:30 hores.

La Fira que s’estén al llarg d’aproximadament 20.000 m2, obre les seves portes avui al migdia, i restarà oberta fins demà a les 22 hores. L’entrada és gratuïta per a tothom.  Per a més informació consulteu l’agenda cultural d’elBaix.cat

mapa fira gavà
Mapa del recinte firal de la Fira de l'Espàrrec de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here