L’objectiu de l’esdeveniment, enmarcat dins les activitats de la Fira de Primavera del municipi, és “defensar la llengua catalana”  a Martorell.

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]na setantena de veïns de Martorell han participat aquest cap de setmana en la iniciativa ’24 hores de Lectura en Català’ que, per vuitè any consecutiu, se celebra a aquest municipi del Baix Llobregat. L’objectiu d’aquest projecte és “defensar la llengua catalana i la nostra història”, segons ha explicat un dels organitzadors, Antoni Pascual.

lectura-24h-martorell
Un moment de les lectures

Enguany s’ha commemorat la figura de Josep Maria de Sagarra, coincidint en el 50è aniversari de la seva mort. Els voluntaris que han participat a la iniciativa han llegit de manera interrompuda, des d’aquest dissabte a les dotze del migdia fins aquest diumenge a la mateixa hora, fragments de quinze minuts cadascun de l’obra de l’escriptor català.

Pascual ha fet una crida perquè altres ciutats de Catalunya organitzin iniciatives similars. “A nosaltres ens agradaria que aquesta iniciativa la poguéssim coordinar de manera simultània a altres pobles de Catalunya”, ha explicat.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here