Just després de la concentració convocada pel Fòrum Social del Baix Llobregat contra les retalldes, es va realitzar un acte d’homenatge al moviment obrer al Baix LLobregat, amb la descoberta d’una placa commemorativa

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]hir a les 11 del matí, el Fòrum Social del Baix Llobregat, del que formen part les entitats socials, els sindicats i les organitzacions d’esquerres més representatives del Baix Llobregat, va convocar una concentració en contra de les retallades del Govern, a la Plaça de la Vila de Cornellà.

La reivindicació principal va ser que la sortida de la crisi no es pot fer a costa dels serveis públics, que garanteixen la dignitat, la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la justícia al conjunt de la ciutadania. En les diverses intervencions es va recalcar que hi ha un altre sortida de la crisi que no passa per desmantellar l’estat del benestar, sinó per que paguin més els que més tenen, i que ara toca estar al carrer per lluitar contra unes retallades injustes i innecessàries.

Prou retalldes Fòrum Social
Els representants del Fòrum Social del Baix Llobregat

Posteriorment, a la Carretera d’Esplugues amb Avinguda Sant Ildefons, es va realitzar un acte d’homenatge al moviment obrer del Baix Llobregat, en el que van intervenir Carles Riba i Romeva, president del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat; Francesc Castellana i Aragall, president de la Fundació Utopia; Xavier Juanto Cusiné, secretari comarcal d’UGT Baix Llobregat; Toni Mora Núñez, secretari general de CCOO al Baix Llobregat i Antonio Balmón Arévalo, alcalde de Cornellà de Llobregat.

monòlit moviment obrer
Monòlit d'homenatge al moviment obrer

L’acteva consistir en els diversos parlaments, i en el descobriment d’una placa i un monòlit commemoratius d’aquest moviment tant representatiu de la comarca del Baix Llobregat.

Dins dels actes d’homenatge, també es va iniciar una ruta guiada pels indrets i els espais de la ciutat que van veure créixer i desenvolupar-se el sindicalisme comarcal, amb l’objectiu de fixar en la memòria col·lectiva el record i la realitat d’uns fets històrics remarcables. Aquest itinerari, impulsat per l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i per el Centre d’Estudis del Baix Llobregat, es va realitzar per primer cop durant el dia d’ahir.

Posteriorment, però, s’anirà programant periòdicament tot donant oportunitat a les persones interessades per poder-lo gaudir i realitzar.

1 COMENTARI

  1. Es sorprenent algunes de les persones que aquí es veuen, s’hi posen 20 a aguantar la pancarta i fer la foto, i es fan dir Fòrum Social. I cuan som 1000 pels carrers com al novembre, o al Febrer? On els indignats i les associaciòns de veïns vem convocar en contra de moltes de les politiques que el mateix alcalde Balmon ha aplicat, com la construcciò de dos centres comercials a Cornellà… que han portat a la ruina a petits comerciants, i han expulsat al joves del barri donat que l’especulaciò a partir d’aquestes contruccions va fer pujar els preus del pisos. Cuan som 1000 que som?. Pues res, perque diners.. no en tenim gaires.. Quina paradoxa, monument pel moviment obrer, i els obrers no hi son, i molts ni tan sols els reconeixem..

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here