Els mestres organitzaran xerrades i activitats fins el proper 15 de maig al campament situat al barri popular de Molí Nou-Ciutat Cooperativa

Sis professors de Sant Boi han dormit aquesta nit en tendes de campanya davant l’IES Rafael Casanova, al barri de la Coope, erigit durant el franquisme per acollir classes populars.

“Li estem posant imaginació a les protestes contra les retallades”, ha explicat un d’ells, Martín Rodríguez, que ha recordat que ja porten dos mesos i mig protestant i han arribat a ocupar l’institut.

professors en lluitaAra pensen acampar fins el proper 15 de maig per reclamar igualtat d’oportunitats a l’ensenyament públic. “Volem que els nostres alumnes, independentment que hagin nascut en un barri com és aquest, Molí Nou-La Cooperativa, tinguin la mateixa possibilitat que qualsevol ciutadà d’anar a la universitat”, ha dit Rodríguez.

Aquestes protestes, responen ara a l’augment de les matrícules universitàries, sense política de beques, que el govern espanyol ha proposat a les comunitats autònomes i que permetrà que els estudiants paguin fins el 25% del cost de la carrera. Segons molts col·lectius d’estudiants, de mestres i de personal universitari,  aquestes mesures expulsaran als alumnes de famílies amb menys mitjans i justificaran nous acomiadaments de personal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here