El rugby és un esport que, des de fora, pot semblar agressiu i brusc. Però els que el practiquen i els que el viuen de ben a prop saben del cert que “els valors que més destaquen són la noblesa i el companyerisme”, com diu el capità del Rugby Club Martorell, Marc Amat. I és que en aquest esport “es respecten molt els companys, el rival, l’àrbitre i el públic”, afegeix Amat.

rugby martorell
Partit entre el Rugby Club Martorell i el Vilanova i la Geltrú (32-27). Foto: elBaix.cat

Sí que és cert que el rugby, físicament, és molt dur. Es reben cops forts i hi ha molt contacte cos a cos. Però tot això queda al camp un cop l’àrbitre xiula el final. Després del partit, que consta de dues parts, se celebra sempre el ‘Tercer temps’, “que consisteix en compartir una estona tant amb l’equip contrari com amb el teu”, explica Eva Muñoz, capitana de l’equip femení del Rugby Club Martorell, que es va crear fa un any. “De fet, el ‘Tercer temps’ forma part del partit, és la tercera part del partit”, explica Amat.

El ‘Tercer temps’ és un ritual després de tots els partits de rugby, en què l’equip local convida al visitant i a tothom que assisteix al camp a compartir menjar i beure

“Al ‘Tercer temps’ comparteixes amb els companys que han vingut a jugar a casa teva cerveses, patates, converses…”, explica Marc Amat. Aquest ritual, que només se celebra en aquest esport, fa que es creï un ambient familiar i de companyerisme molt agradable entre els locals, l’equip visitant i el públic, que també és partícep. “I això es fa a tots els nivells: a Tercera Catalana, a Divisió d’Honor,  les lligues europees, als mundials…”, afegeix Amat.

El Rugby Club Martorell va celebrar un ‘Tercer temps’ molt especial en proclamar-se campió de Lliga de Tercera Catalana després de guanyar a l’equip de Vilanova i la Geltrú

El passat 14 d’abril, el Rugby Club Martorell va celebrar un ‘Tercer temps’ molt especial, ja que van assegurar l’ascens a Segona Catalana després de guanyar a l’equip de Vilanova i la Geltrú (32-27)  a falta d’una jornada per acabar la competició. En dies històrics com aquest, que suposen una gran celebració, “el ‘Tercer temps’ es pot allargar molt estona”, diu Marc Amat.

L’equip masculí, el femení i l’Escola són les seccions que componen el Rugby Club Martorell i formen una ‘gran família’, que està unida tant dins com fora del camp

TERCER TEMPS
Una jugadora de l'equip femení del Rugby Club Martorell durant el 'Tercer temps'. Foto: elBaix.cat

A més de l’equip masculí, el Rugby Club Martorell compta amb els nens de l’Escola, que entrenen tots els dissabtes, i amb la secció femenina, que existeix fa un any. “Som una gran família i ho fem tot junts”, afirma Amat.

El dia que es van proclamar campions de Lliga, es va fer un ‘Tercer temps’ conjunt, amb l’equip femení, que també va jugar un amistós amb el Vilanova i la Geltrú -va guanyar l’equip local-. Abans, es va celebrar el sorteig d’una panera entre jugadors, pares, mares, fills, germans i aficionats.

“És una unió dins i fora del camp”, explica Amat i afegeix que “tothom que vingui a ajudar, a entrenar, als partits… forma part d’aquesta família, que cada cop s’està fent més gran”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here