El passat dissabte, 5 de maig, es va celebrar la Final Nacional de Gimnàstica artística a nivell escolar a Abrera, organitzada pel Consell Esportiu del Baix Llobregat. Les gimnastes que hi van participar provenien de diverses escoles esportives de Catalunya, d’entre les quals hi havia d’altres municipis del Baix Llobregat, com les noies de l’equip de Santa Coloma de Cervelló.

A la competició hi van participar les categories Aleví, Infantil, Cadet i Juvenil, totes elles de nivell A. Les gimnastes que van arribar fins a la Final Nacional van haver de passar per diverses fases dels seus respectius territoris.

Les gimnastes de l’Escola Esportiva del municipi d’Abrera van ser medallistes a totes les categories a les quals optaven en la competició per equips.

Al Baix Llobregat, “es pot dir que tenim molt bon nivell, tant a l’àrea Nord com a l’Est i fins i tot al Sud”, explica Francesc Delgado, Tècnic d’esports de l’Ajuntament d’Abrera. “A més, les escoles esportives de la comarca sempre han tingut representació a nivell de Catalunya”, afegeix Delgado, que en acabar la competició va ser l’encarregat de lliurar les medalles als equips i les gimnastes guanyadores. Les noies d’Abrera van ser medallistes per equips en totes les categories a les quals optaven.

final catalana gimnàstica artística Abrera
Les gimnastes de l'Escola Esportiva d'Abrera van ser medallistes en totes les categories. Foto: Joan Garcia

“Les noies que participen a nivell escolar no estan federades”, explica Desiré Guixà, entrenadora de les gimnastes de l’Escola Esportiva Municipal d’Abrera, i afegeix que “fan aquest esport perquè els agrada”. “No hi ha cap nena que falti als entrenaments i, si ho fa, és perquè realment està malalta o està lesionada”, afirma Delgado.

Per primera vegada en l’àmbit de l’esport de nivell escolar, les participants han hagut de pagar una quota per a poder competir, degut a la falta de subvencions

Per primera vegada, “aquest any les gimnastes han hagut de pagar una quota per a poder competir, ja que l’any passat, per falta de subvencions, no es va poder fer la fase final a nivell de Catalunya”, explica Guixà.

“A l’edició passada es van eliminar tant les fases territorials com la Final Nacional degut al cost i aquesta temporada s’han fet amb la condició de que paguin, com es fa a nivell federat”, afegeix Francesc Delgado.

La UCEC (Unió de Consells Esportius de Catalunya) és l’associació esportiva que coordina i representa tots els consells esportius de Catalunya, des de l’any 1994, i decideix, entre d’altres coses, on se celebren les competicions escolars. “Aquest és el segon any que el municipi d’Abrera s’encarrega de l’organització d’aquest event esportiu. Ha donat la casualitat que el primer cop que vam acollir la competició a nivell català va ser un any olímpic, com aquest”, explica Delgado.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here