[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]C[/dropcap]onvergència Democràtica de Catalunya va celebrar a Reus els passats dies 23 al 25 de març de 2012 el seu 16è Congrés Nacional amb la participació de més de 2.000 delegats d’arreu del territori.

Aquest congrés ha permès comprovar el grau de cohesió interna que el partit té a hores d’ara, a més de servir per a fer un canvi a la cúpula directiva.

Aquest canvi ha de permetre, a través de la incorporació de representants de la nostra comarca, el Baix Llobregat, que cada cop tinguem més rellevància i ens sigui més fàcil tant fer sentir la nostra veu com transmetre inquietuds.

Convergència aposta per un catalanisme sobiranista que doni als ciutadans de Catalunya la possibilitat de decidir democràticament quin país volem. L’Agrupació Local de Corbera de Llobregat ha participat activament en aquest 16è congrés amb l’assistència de dos delegats, fent sentir la veu del nostre municipi de forma clara.

L’aportació de Corbera ha consistit a presentar esmenes que han estat acceptades i han passat a formar part del text congressual i, per tant, del full de ruta dels propers anys cap a la independència econòmica i la plena sobirania.

Catalunya pateix de mitjana un dèficit fiscal del 8% del PIB des de l’any 1986. En alguns anys concrets (1993 i 2002) el dèficit ha arribat al 10% del PIB i mai en tot aquest temps ha estat inferior al 6,7% del PIB. L’any 1986 el dèficit fiscal per cada català era de 1.076 euros; l’any 2009 la xifra va arribar fins als 2.251 euros.

Les xifres fan evident que la situació és insostenible i que Catalunya necessita amb urgència el Pacte Fiscal.

El full de ruta aprovat en aquest darrer 16è congrés de CDC ha de permetre dotar-nos d’instruments i de raons per a assolir el desitjat Pacte Fiscal.

Manel Ripoll, Jaume Guim, Jordi Anducasi Montserrat Olivella
Grup Municipal de CiU de Corbera de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here