Abertis calcula que més de 3.000 persones no han pagat el peatge en adhesió a la campanya #novullpagar i la Plataforma ‘Prou Peatges’ ho considera un “èxit rotund”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’empresa destaca que el nombre d’impagaments baixa un 43,5% respecte de l’1 de maig i informa que més de 3.000 persones no han pagat el peatge aquest diumenge en adhesió a la campanya #novullpagar, que havia convocat per avui la segona jornada de protesta

El seguiment de la campanya ha causat nombroses retencions, que malgrat han estat més importants en d’altres punts de Catalunya, han col·lapsat en diversos moments el peatge de Martorell.

Segons les primeres dades, l’empresa ha calculat que són un 43,5% el nombre de persones que no han pagat respecte de l’1 de maig, quan es va convocar la primera mobilització col·lectiva, tot i que en alguns punts el col·lapse de cotxes ha obligat a aixecar les barreres durant alguna estona.

El Servei Català de Trànsit ha rebut 16.000 denúncies de les empreses concessionàries des que va començar la campanya. Des de les sis del matí i fins a les vuit del vespre, s’han produït un total de 3.087 casos d’impagament del peatge, segons Abertis, xifra que representa el 0,9% del total de les transaccions registrades durant el dia d’avui a les autopistes d’Abertis a Catalunya. El passat 1 de maig, el nombre d’impagaments en la mateixa franja horària va totalitzar 5.471 casos, que va representar l’1,34% de les transaccions del dia.

Les protestes han provocat aglomeracions i retencions sobretot a la C-32, arran dels impagaments al peatge de Vilassar de Mar; a l’AP-2, a Martorell i a l’AP-7, a Girona Sud, al voltant de les dotze del migdia i les sis de la tarda, hores en què estaven convocades les protestes.

Abertis farà una reclamació per via administrativa dels imports dels peatges no satisfets, i enviarà la corresponent denúncia al Servei Català de Trànsit, que fins ara ha rebut 16.000 denúncies de les concessionàries de les autopistes.

La Plataforma ‘Prou Peatges’, ha valorat com un èxit aquesta nova mobilització. “Als partits polítics del Parlament els hi exigim que donin suport la Llei de supressió de peatges presentada per Solidaritat Catalana per la Independència”, han declarat fonts de la Plataforma, que també ha instat els ciutadans “a què continuïn dient #novullpagar cada dia i a cada peatge fins que acabi aquest abús”. Paral·lelament, la Plataforma ‘Prou Peatges’ ha obert una enquesta popular via Facebook on demana a la ciutadania quines han de ser les properes mobilitzacions de #novullpagar. Entre les opcions de resposta hi ha convocar una tercera jornada de protesta el proper mes de juny.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here