Trànsit ha rebut 16.000 denúncies de les empreses concessionàries des que va començar la campanya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Plataforma #novullpagar Prou Peatges ha convocat una nova protesta per al pròxim 17 de juny a les dotze a tots els peatges catalans i ha emplaçat per una hora més tard totes les columnes de cotxes i ciutadans que s’hi vulguin adherir a fer un dinar amb la carmanyola davant la seu central de La Caixa, propietària de la concessionària Abertis.

Aquest diumenge, va tenir lloc la segona convocatòria de la protesta popular i van ser 3.000 els conductors que van decidir no pagar els peatges, segons Abertis. La primera convocatòria es va produir el passat 1 de maig al migdia, en plena ‘operació tornada’ d’un pont de quatre dies. Interior va quantificar en 6.000 les denúncies a ciutadans que es van negar a pagar i Abertis en 2.500 el nombre d’insubmisos. Abertis calcula que més de 3.000 persones no van pagar el peatge en adhesió a la campanya #novullpagar. Segons l’empresa, és un 43,5% el nombre de persones que no van pagar respecte de l’1 de maig, quan es va convocar la primera mobilització col·lectiva.

Solidaritat considera que Abertis ha falsejat les dades de participació a la campanya

El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha acusat avui a Abertis de comportar-se com “una empresa parasitària i mentidera”. I és que, segons el diputat independentista, la concessionària d’autopistes està “falsejant les dades” de participació en la segona convocatòria del moviment #novullpagar celebrada diumenge passat als peatges de Catalunya.

“Està mentint per construir el seu relat premeditat”, ha assegurat el secretari general de SI.

Amb tot, Bertran considera que la jornada “va ser un gran èxit” i per això ha anunciat que SI “se suma de manera entusiasta” a la nova convocatòria que el moviment ha preparat, fent així una crida a la “participació massiva” dels ciutadans i partits polítics.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here