Una multinacional de cosmètica catalana obre una planta a Viladecans que li permetrà ampliar la plantilla un 30%

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a multinacional catalana especialitzada en productes de cosmètica amb principis actius farmacèutics Mesoestetic va inaugurar divendres passat la seva nova planta a Viladecans, que multiplica per 10 la capacitat de producció de la firma, d’una vuitantena d’empleats, i permetrà augmentar un 10% la plantilla, fins al centenar de treballadors.

“Per a nosaltres les retallades no han estat una opció vàlida”, ha apuntat Joan Forn, que va fundar la firma el 1984, i ha afegit: “la nostra resposta a la crisi ha estat invertir en innovació”.

L’escoltava el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, que va destacar en un discurs en anglès l’aposta del Govern per l’I+D per sortir de la crisi. La nova planta de Mesoestetic al parc de negocis de Viladecans té 8.500 metres quadrats i ha suposat una inversió de 23 milions d’euros. De fet, aquesta multinacional catalana, que assegura que té un volum de negoci de 40 milions d’euros, inverteix el 40% dels beneficis en investigació i innovació.

Una treballadora en un laboratori de la nova planta de Mesoestetic a Viladecans
Una treballadora en un laboratori de la nova planta de Mesoestetic a Viladecans

Per això la nova planta de producció, on podran treballar fins a un centenar de persones, té la primera unitat clínica de l’Estat per al desenvolupament experimental d’estudis científics previs al llançament de nous productes cosmètics. També té quatre línies de producció: la farmacèutica (tòpica i estèril), la cosmètica i la de productes sanitaris.

A la primera planta, en 180 metres quadrats, s’hi agrupen un centre d’investigació i desenvolupament, un departament de control de qualitat i les oficines, mentre que al soterrani hi ha un magatzem condicionat per desar-hi productes delicats.

Mesoestetic produirà en aquesta fàbrica de Viladecans productes que ha desenvolupat amb en col·laboració amb hospitals com el de Vall d’Hebron, la Universitat de Ginebra, el Centre Làser Dermatològic de Marsella o clíniques de Suïssa, França, Àustria o Sud-Àfrica.

Si la innovació és un dels valors que la companyia va voler destacar divendres passat, les exportacions són l’altre: l’empresa ven a 62 països, entre els quals destaquen els asiàtics i els Emirats Àrabs. De fet, té una quota d’exportació del 85%.

“Fer nous productes, invertir en innovació, apostar pel creixement i seguir obrint nous mercats a l’estranger”: aquesta ha estat la recepta d’aquesta multinacional catalana contra la crisi, ha assenyalat en el seu parlament qui la va fundar el 1984 com un establiment a l’Eixample barcelomní, Joan Font. “Les retallades no han estat per a nosaltres una opció vàlida”, ha afegit.

I també va reclamar que no ho siguin per a les administracions que donen suport al teixit empresarial. “Les administracions han de seguir ajudant a que projectes com aquests tinguin el camí més fàcil i sense obstacles”, ha demanat en presència del conseller Mena.

Aquest responsable polític va destacar que Catalunya, tot i ocupar un 6% de la superfície de l’Estat, produeix el 27% de les exportacions espanyoles i concentra un 1% de la innovació científica mundial. Amb tot, Mena ha considerat que la proporció del PIB destinada a innovació pot seguir creixent. “El Govern de Catalunya està clarament compromès amb aquesta estratègia conjunta d’innovació i internacionalització com un camí de competitivitat empresarial”, ha destcat Mena.

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz (PSC), va destacar per la seva banda que Mesoestetic ha optat per instal·lar-se al parc de negocis que el municipi va estrenar a inicis del 2008, tot just quan començava la crisi. Amb tot, des de llavors s’han instal·lat a la zona empreses que donen feina a 2.000 treballadors, va assegurar el batlle. “Això que era un risc”, va declarar Ruiz en referència al parc, “s’ha transformat en una de les peces més importants en la nostra recuperació”.

L’alcalde viladecanenc també es va mostrar disposat a “sumar amb la Generalitat per atraure altres inversions i ha assegurat que, de fet, ambdues administracions ja estan treballant en alguns projectes. “No parlo d’aquestes que surten per la tele i tot això”, va matisar, però, en referència a Eurovegas, que el Govern està negociant amb el magnat nord-americà Sheldon Adelson. En aquest cas els consistoris es queixen que la Generalitat no els fa partícips de les negociacions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here