Aquesta vaga en el sector de la neteja s’allargarà fins demà a la T2, i està prevista pels dies 29 i 30 a la T1

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest conflicte està motivat per la Modificació de Condicions de Treball que segons la UGT del Baix Llobregat, volen imposar les empreses respectives als seus treballadors, arrel de la reducció de costos que AENA ha comunicat a tots els sectors dels serveis aeroportuaris a tot l’estat, i que al Prat es xifren en un estalvi que supera els 1,3 Milions d’euros pel 2012.

Dins el paquet de modificacions, les primeres retallades afectaran a les plantilles de la neteja: al pagament dels festius, als torns de vacances, a la aplicació de les condicions laborals a les noves contractacions, i  a l’acord aeroportuari de la neteja en matèria salarial.

Així doncs, la Vaga està motivada pels continuats incompliments dels acords signats amb el Comitè d’Empresa que es vénen repetint des del mes de desembre de 2011, data en la qual aquesta empresa es fa amb l’adjudicació de la contracta. A més l’empresa està provocant una doble escala salarial, establint diferents condicions laborals i econòmiques per realitzar el mateix treball.

Segons fonts sindicals, desprès de dies de negociació i de no poder arribar a un acord en el acte de mediació celebrat abans d’ahir a la seu del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, es va ratificar la convocatòria de “vaga en aquest sector de la neteja pels dies 24 i 25 de maig a la Terminal T2, i pels dies 29 i 30 a la Terminal T1”, de l’Aeroport del Prat.

Seguiment de la Vaga

La totalitat de la plantilla de l’empresa VARESER responsable del servei de neteja de la terminal T2 de l’aeroport de Barcelona – El Prat, està secundant en aquests moments la convocatòria de vaga, que s’allargarà fins demà dia 25 de maig.

Segons CCOO del Baix Llobregat, en un exercici de responsabilitat, les treballadores i treballadors de VARESER han esgotat totes les vies de proposta i negociació fins a veure’s obligats a convocar aquesta vaga. Demanen disculpes a les i els usuaris i ciutadania, en general, per les molèsties que es puguin derivar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here