Les preguntes dirigides al Govern de la ciutat i sobretot al seu Alcalde, Antonio Balmón, tractaran d’esclarir quina informació té sobre Eurovegas i quina és la seva opinió sobre el macroprojecte

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons s’ha explicat públicament pel Govern de Catalunya, la Generalitat ha ofert a l’empresa “Las Vegas Sand Corporation”, de forma unilateral, un total de 800 hectàrees del Delta del Llobregat, entre Viladecans i Cornellà de Llobregat per instal•lar un complex d’oci vinculat a la industria del joc, conegut com Eurovegas.

Aquest fet ha provocat un conjunt de reaccions publiques de les principals entitats de la comarca del Baix Llobregat com UGT, CCOO, el Centre d’Estudis Comarcal i la Unió de Pagesos per reclamant respecte pels drets socials i el territori al Baix Llobregat.

Per aquest motiu, el Grup Municipal d’ICV-EUiA de l’Ajuntament ha registrat una sèrie de preguntes al Govern de Cornellà sobre quina opinió li mereix que la Generalitat planifiqui el desenvolupament econòmic i territorial sense tenir en compte les competències i criteris municipals; i si s’han posat en contacte amb l’Alcalde o algún altre membre del govern, representants de la Generalitat per explicar en què consisteix l’oferta feta a “Las Vegas Sand Corporation”.

Les preguntes també fan referència a quina és l’opinió del Govern de l’Ajuntament de Cornellà envers el projecte i si  l’Ajuntament acceptaria que la implantació d’Eurovegas comportés l’exempció de l’IBI, IAE, i de la resta d’impostos i taxes locals a “Las Vegas Sand Corporation” així com la modificació de legislacions laborals i de consum.

Segons el President d’ICV del Baix Llobregat i regidor de Cornellà, Arnau Funes, “els ajuntaments de la comarca i el Consell Comarcal han d’exigir a la Generalitat més informació sobre Eurovegas, i la seva participació en la negociació amb “Las Vegas Sand Corporation” . Funes també ha remarcat que Adelson va “ser blindat” en la seva visita al Delta, “per evitar que conegués la situació real de la comarca a nivell social i territorial”.

Per al regidor d’ICV-EUiA, “Cornellà sembla que s’està convertint en peça clau del projecte i cal saber què en pensa el Govern municipal”. “Si l’alcalde no té informació, l’ha de reclamar a la Generalitat”, ha finalitzat Funes.

Al Ple municipal de dijous que ve, el Govern de Cornellà respondrà a les preguntes presentades.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here